Ivalon perhesurman syy oli kosto ex-puolisolle: Mies kuuli lähestymiskiellosta, haki lapsen päiväkodista ja ampui tyttöä kiväärillä

1:54
MTV Uutiset kertoi tuoreeltaan, miten tapahtumiin reagoitiin Ivalon kunnassa.

Ivalon lokakuisessa 6-vuotiaan tytön murhassa oli kyse kostosta, arvioi poliisi. Rikosjutun esitutkinta valmistui äskettäin, mutta juttu ei koskaan etene syyteharkintaan, koska epäilty on kuollut.

Teosta epäilty oli saanut tapahtumapäivän aamuna viime lokakuussa tietoonsa, että hänen entinen puolisonsa oli vaatinut tälle lähestymiskieltoa. Lyhyen viestittelyn jälkeen mies oli ilmoittanut naisystävälleen lähtevänsä kylille.

Tosiasiassa hän meni tyttärensä päiväkodille ja otti tytön mukaansa. Sen jälkeen hän oli mennyt perheen entiseen kotitaloon, jossa hän ampui omistamallaan kiväärillä tytön ja itsensä.

Lapsen kuolinsyyksi todettiin yksi päähän kohdistunut kiväärin laukaus. Muita väkivallan merkkejä ei löytynyt.

Kosto ex-puolisolle

Poliisi uskoo, että teon taustalla oli miehen halu kostaa ex-puolisolleen.

Samoilla linjoilla oli miehen mahdollisia mielenliikkeitä analysoinut psykologi, jonka mukaan mies ei ollut onnistunut hyväksymään perheen hajoamista, omaa osuuttaan tapahtuneeseen ja muuttunutta rooliaan. Siten hän päätyi murhaamaan tyttärensä kostona.

Psykologin mukaan mies ei kyennyt asettamaan tyttärensä oikeutta elämään hänen oman tarpeensa yläpuolelle kostaa ex-puolisolle.

Ivalon murhan motiivin selviämisestä kertoi ensimmäisenä Helsingin Sanomat.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja