Koko kunta järkyttyi Ivalon perhesurmasta: "Tämä on suuri sokki meille kaikille ja vaikuttaa varmasti ihan kaikkiin kuntalaisiin"

Järkyttävä perhesurma Ivalossa – isä surmasi 6-vuotiaan tyttärensä ja itsensä 1:54

Ivalossa tehty perhesurma on järkyttänyt koko kuntaa. Poliisi kertoi tänään, että 38-vuotiaan isän epäillään surmanneen ensin ampumalla 6-vuotiaan tyttärensä ja sen jälkeen itsensä. Inarin kunta, johon Ivalo kuuluu, on aloittanut välittämästi kriisiavun antamisen paitsi tragedian uhrien omaisille, myös kaikille tarvitseville.

Ivalossa on noin 3000 asukasta. Millainen sokki tällainen tapahtuma on noin pienessä yhteisössä?

– Tämä on suuri sokki meille kaikille ja vaikuttaa varmasti ihan kaikkiin kuntalaisiin, kertoo Inarin kunnan vs. hallintojohtaja Mari Palolahti MTV Uutisille.

Näin pienellä paikkakunnalla voisi kuvitella, että moni varmasti tuntee jos ei nyt ihan tekijää tai uhria niin ainakin jonkun, joka tuntee tekijän tai uhrin?

– Näin se on pienillä paikkakunnilla. Kun näin traagista tapahtuu, se koskettaa hyvin montaa kuntalaista.

Kriisiapu alkoi heti

Kunta aloittikin välittömästi kriisiavun tarjoamisen lähiomaisille. 

– Eilen, kun tapahtuma tuli tietoon, sosiaalipäivystyksen kautta otettiin yhteyttä Inarin kunnan kriisiryhmään ja sitä kautta lähdettiin kriisityötä tekemään, tietysti ensin lähiomaisten ja sukulaisten kanssa, Palolahti sanoo.

Tänään kriisiapua on laajennettu koskemaan yhteisöä laajemmalti. 

– Tänään kriisityötä on jatkettu eri yhteisöissä, muun muassa työyhteisössä. Käytännössä se tähän alkuun on keskusteluapua, tukea ja kuuntelua. Varmistetaan, että ihmiset eivät jää tämän asian kanssa yksin.

– Meillä on juuri tulossa tiedote kunnan nettisivuille, mistä kuka tahansa voi tarvittaessa pyytää keskusteluapua. Seurakunta on ilmoittanut, että Ivalon kirkko on tänä iltana auki kaikille kuntalaisille kello 18 alkaen, ja myös siellä on keskusteluapua tarjolla.

Lue myös:

    Uusimmat