Euroviisufanien uskomaton teemahuone – katso kuvat!

Marko ja hänen puolisonsa ovat vannoutuneita viisufaneja ja se näkyy myös sisustuksessa: yksi huone on omistettu kokonaan Euroviisujen glamourille!

34-vuotias Marko ja hänen puolisonsa ostivat paritalon puolikkaan muutama vuosi sitten, ja yläkerrasta löytyi kaksi huonetta, joille ei löytynyt käyttöä. Koska Euroviisut ovat molemmille läheinen ja tärkeä vuosittainen tapahtuma, päättivät he omistaa kisalle kokonaisen huoneen.

– Olemme käyneet Euroviisuissa lähes joka kerta vuodesta 2000, joten krääsää löytyy paljon. Ei niitä poiskaan raaskinut heittää ja näin saamme hieman glamouria kotiimme, Marko kertoo.

Yksi huoneen näyttävimmistä elementeistä on Euroviisu-tapetti, joka on tilattu ruotsalaisesta yrityksestä mittatilaustyönä.

– Kuva oli tietokoneemme näytönsäästäjänä. Lähetimme sen heille korkeammalla resoluutiolla ja he lähettivät tapetin meille postitse. Hinta oli muistaakseni noin kaksisataa euroa, Marko summaa.

Seinille ja lasivitriinin sisään on koottu runsain mitoin erilaisia kollaaseja suosikkilaulajista, vanhoista lipuista ja muista muistoista, jotka ovat tarttuneet mukaan vuosien varrella.

– Äänentoistolaitteet meidän on vielä hankittava, nyt huoneessa on vain pienet kaiuttimet ja tietokone, joiden avulla kuuntelemme viisulauluja.

Tänä vuonna huone ei pääse vielä juhlakäyttöön, koska talossa on edelleen osin remontti meneillään. Asukkaat ovat kuitenkin päässeet seuraamaan viisuhuumaa lähietäisyydeltä, sillä he ovat viettäneet Düsseldorfissa kaksi viikkoa harjoituksia seuraten.

– Itse olen lyönyt vetoa, että Ranska voittaa. Musiikillisesti pidän eniten Ruotsin ehdokkaasta, vaikka tänä vuonna löytyykin useita hyviä kappaleita.

Vaikka tosifaneille Euroviisut ovat tärkeä tapahtuma, haluaa Marko kuitenkin muistuttaa, että kisaa ei saa ottaa liian vakavasti.

– Tärkeintä kisakatsomossa on nauttia hyvästä seurasta, hyvästä ruoasta ja pitää hauskaa. Negaation kautta ei kannata lähteä kaikkia ruotimaan. Pitää muistaa, että Euroviisuissakin voi olla hyvää musiikkia.

Hauskaksi lisäjutuksi viisukatsomoon Marko vinkkaa kokeilemaan juomapeliä.

– Hörpyn saa ottaa jokaisen Euroviisu-kliseen aikana, kuten esimerkiksi puvunvaihtotempun tai modulaation aikana. Esityksiä voi myös itse pisteyttää, tärkeintä on kuitenkin pitää hauskaa!

Juttu on julkaistu alunperin MTV3n Koti-sivustolla vuonna 2011.


Hannele Järvelä/ MTV3

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja