Europelit vahvistaneet MyPan itseluottamusta

Jalkapalloliigan kärjessä olevan Myllykosken Pallon päävalmentaja Ilkka Mäkelä myöntää joukkueella olevan suuret panokset loppusyksyn peleissä. Tavoitteena on Uefa-cupissa pääsy lohkovaiheeseen, Suomen mestaruus sekä menestys kotoisessa Suomen cupissa.

Viime syksynä juuri Suomen cupin finaalivoitto toi paikan Uefa-cupissa. Zürichissä saavutettu vierastasapeli 1-1 Grasshoppersia vastaan pohjusti erinomaiset jatkomahdollisuudet. MyPa isännöi toisen osan torstaina Vantaalla.

- Emme tunne olevamme evakossa, Myyrmäki on meille kuin toinen kotikenttä, Mäkelä (kuvassa) kehui ottelustadionin nurmen kuntoa. Viimeksi pari viikkoa sitten nousimme täällä Allianssia vastaan viimeisen runsaan kymmenen minuutin aikana tasatilanteesta 3-1-voittoon, Mäkelä muisteli.

- Saimme itseluottamusta Grasshoppersin ensimmäisestä kohtaamisesta Sveitsissä, ja lähdemme torstain toiseen peliin jatkopaikkaan uskoen, hän jatkoi.

MyPan täysi 24 miehen pelaajarinki majoittui jo keskiviikkona lentokenttähotelliin Vantaalle ja harjoitteli ottelukentällä. MyPan toimitusjohtaja Seppo Mäkinen odottaa paikalle runsaasti joukkueen kannattajia.

- Torstaina Anjalankoskelta saapuu 14 kannattajabussia, yhteistyökumppaneiden sekä toimitsijoiden linja-autot, Mäkinen kertoi.

Lisäksi hän uskoo ainakin sadan henkilöauton tuovan katsojia Kymenlaaksosta. Jatkossa ottelupaikka saattaisi kuitenkin vaihtua.

- Takavuosina Saviniemen kentän valaistus 800 luxia oli tarpeeksi Uefalle, mutta nyt pitäisi olla 1200 luxia. Jos menemme lohkopeleihin, katsotaan vastustajien mukaan, riittääkö vielä Myyrmäki. Helsingin Olympiastadion tuntuu todennäköisesti parhaalta vaihtoehdolta, Mäkinen ennakoi.

Keskiviikkona oli 3000 myydyn lipun raja ylitetty. Myyrmäen stadionille mahtuu 4300 katsojaa, joka olisi MyPan uusi yleisöennätys.

MyPan terveystilanne hyvä

Päävalmentaja Mäkelä on tyytyväinen siitä, että myös joukkueen ulkomaiset vahvistukset ovat pelikunnossa. Marco Manso on potenut hiukan pohjetta. Hän teki Zürichissä tärkeän 1-1-tasoitusmaalin shokkialun jälkeen. Tuolloin Grasshoppers johti Rogerion puskulla jo vajaassa minuutissa 1-0. Manson vierasmaali oli arvokas, sillä nyt riittää 0-0-tulos.

- Maalitonta tasapeliä ei voi lähteä tavoittelemaan, vaan pelaamme omaa peliä. Meillä on laukojia ja nopeita hyökkääjiä, joiden odotamme käyttävän hyväksi vastustajan hiukan hidasta keskuspuolustusta, Mäkelä sanoo.

Grasshoppers hyökkäsi Mäkelän mukaan enemmän suoraan eteenpäin kuin pelasi keskikentällä leveästi.

- Taklauksilla ja aggressiivisuudella meitä yritettiin pelotella, mutta pärjäsimme ihan tasavertaisesti niissä, Mäkelä kertasi.

- Näytimme heille kaksi puolustusmuotoamme. Aloitimme kolmella alakerrassa, mutta Grasshoppersin siirtyessä tauolla kolmeen hyökkääjään, jatkoimme normaalilla neljän puolustajan linjalla, hän selvitti.

Toppari Hugo Miranda on myös täysin tervehtynyt, mutta Adriano on vielä hiukan hiukan epävarma.

- Pystyin jo harjoittelemaan muun joukkueen mukana. Toivon pääseväni pelaamaan ainakin 45 minuuttia, jos valmennusjohto ja lääkäri niin päättävät, sanoi akillesjännettä potenut brassikärki Adriano toiveikkaana.

Adriano teki viimeksi päätösmaalin ex-seuransa Allianssin verkkoon ja viihtyy erinomaisesti vanhalla kotistadionillaan. Myös Kimmo Tauriainen ja Petteri Kaijasilta kentälle päästessään ovat tutulla areenalla, ja ex-helsinkiläinen Tero Karhu sanoo mielellään odottavansa pelaamista pääkaupunkiseudun yleisön edessä.

(MTV3-STT)

Lue myös:

    Uusimmat