Euroopan yleisradiounionilta päätös: vuoden 2023 Euroviisuja ei järjestetä Ukrainassa

Miksi Ukraina voitti Euroviisut? Viisuasiantuntija vastaa 1:24
Miksi Ukraina voitti Euroviisut? Viisuasiantuntija vastaa

Euroviisuja ei järjestetä vuonna 2023 Ukrainassa Venäjän maahan aloittaman hyökkäyssodan takia.

Euroopan yleisradiounioni EBU tiedotti virallisilla sivuillaan perjantaina 17. kesäkuuta, ettei vuoden 2023 Euroviisuja tulla järjestämään Ukrainassa. Maassa käydään yhä sotaa Venäjän hyökättyä Ukrainaan 24. helmikuuta. 

Vuoden 2022 Euroviisujen voittajaksi kruunattiin historiallisella yleisöäänisaaliilla Ukrainan edustaja Kalush Orchestra

– EBU haluaa kiittää Ukrainan yleisradioyhtiötä vilpittömästä yhteistyöstä ja sitoutumisesta kaikkien skenaarioiden tutkimiseen viikkojen aikana sen jälkeen, kun Kalush Orchestra voitti 14. toukokuuta Torinossa, ja jakaa surun ja pettymyksen siitä, että ensi vuoden kilpailua ei voida järjestää Ukrainassa, EBU:n tiedotteessa kerrotaan. 

Päätöksen seurauksena tiedotteessa kerrotaan, että neuvottelut Euroviisujen järjestämisestä on aloitettu BBC:n kanssa siitä, voitaisiinko laulukilpailu järjestää vuonna 2023 Isossa-Britanniassa, joka sijoittui Euroviisuissa tänä vuonna toiseksi.  

EBU:n tiedotteessa kerrotaan myös, että Ukrainan voitto tullaan ottamaan huomioon tulevissa viisuissa, vaikka kilpailua itsessään ei tulla järjestämään Ukrainassa.

Lue myös:

    Uusimmat