Euroopan koronavirustilanne ajoi CHL:n epämiellyttävään umpikujaan – "Se oli mahdotonta"

1:00
CHL-kausi jouduttiin perumaan koronaviruspandemian vuoksi.

CHL ilmoitti tiistaina, että CHL-kausi joudutaan perumaan kokonaan koronavirustilanteen vuoksi.

Maailmalla riehuva koronavirustilanne asetti haasteita CHL:n läpiviennille jo aiemmin, joten CHL joutui muokkaamaan ottelukaaviota ja vähentämään osallistuvien joukkueiden määrää. CHL:n hallitus pohti viimeiseen asti erilaisia vaihtoehtoja, joiden avulla kausi oltaisiin voitu viedä turvallisesti maaliin.

– CHL:n hallitus kokoontui tänään iltapäivällä, ja kävimme läpi laajalti koko Euroopan kiekkoskenen tilanteen suhteessa koronatilanteeseen. Kävimme eri skenaarioidenkin kautta eri vaihtoehdot läpi. Ollaan tehty kuitenkin aika iso työ sen selvittämiseksi, että mitkä ovat matkustusrajoitukset ja mahdollisesti siinä tapahtuvat muutokset. Suunnitelmia on tehty kymmeniä, jotka ovat välillä päivittäin kaatuneet muuttuvan tilanteen vuoksi, CHL:n hallitukseen kuuluva Timo Everi selventää tapahtumien kulkua MTV Urheilulle.

Lopulta kauden perumiselta ei voitu enää välttyä.

– Kun käytiin mahdollisuuksia viedä asia läpi niin, että syntyy sekä urheilullinen että kaikkia Euroopan liigan aikatauluja kunnioittava ratkaisu. Ei meillä loppujen lopuksi jäänyt käteen kuin yksi ratkaisu, Everi jatkaa.

Nykymuotoista CHL:ää on pelattu vuodesta 2015 lähtien. Nyt koronavirus pakottaa sarjan kuitenkin vuodeksi sivuun. Everi painottaa, ettei CHL:n tulevaisuus ole päätöksen myötä vaakalaudalla, vaan kiekkokartalle saapunut turnaus on tullut jäädäkseen.

– Päätös oli äärimmäisen epämiellyttävä ja surullinen päivä CHL:lle. En usko, että näissä olosuhteissa kellään ei ole epäselvyyttä, minkä takia näitä (päätöksiä) tehdään. Kansainvälinen toiminta tiukan aikataulun, ottelukalentereiden, näiden rajoitusten, karanteenien ja testimäärien takia oli mahdotonta. CHL tulee takaisin vahvana tai vahvempana, Everi sanoo.

Täksi kaudeksi ansaitut CHL-paikat eivät päde enää ensi kaudella. Jos Euroopan kiekkosarjat pystytään pelaamaan suunnitellusti loppuun, jakautuu uudet edustuspaikat sen mukaisesti.

– Lähtökohtaisesti peruttu on peruttu. Tällä kaudella jaetaan uudet paikat, sikäli kun kausi pelataan niin kuin on tarkoitus pelata. Ei ole muita vaihtoehtoja, Everi toteaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja