EU:n Borrell yhtyy Stoltenbergin näkemykseen: Ukrainan pitää voida käyttää länsiaseita iskuihin Venäjälle

Ukrainalla tulisi olla oikeus käyttää länsiaseita iskuihin Venäjän puolelle puolustautuessaan hyökkäystä vastaan, sanoo EU:n ulkopoliittinen edustaja Josep Borrell.

– Eskalaation riskin ja Ukrainan tarpeen puolustaa itseään on oltava tasapainossa, Borrell sanoi Euroopan unionin puolustusministerien kokouksen aluksi.

Useat kokoukseen osallistuvista puolustusministereistä olivat samaa mieltä Borrellin kanssa. 

Hollannin puolustusministeri Kajsa Ollongren sanoi, ettei Hollanti rajoita Ukrainaa. Ollongren toivoi, että myös muut maat ottaisivat saman linjan.

– Ei voi olla normaalia, että Venäjä hyökkää hyvin syvältä Ukrainaan ja ukrainalaiset taistelevat toinen käsi selän takana, sanoi puolestaan Viron puolustusministeri Hanno Pevkur.

Sotilasliitto Naton pääsihteeri Jens Stoltenberg sanoi jo eilen, että Ukrainan liittolaisten on aika miettiä uudelleen kantaansa länsiaseiden käyttämiseen varsinkin, kun Venäjä tulittaa Harkovan kaupunkia omalta puoleltaan rajaa.

Muun muassa Yhdysvallat ja Saksa ovat olleet haluttomia antamaan lupaa aseidensa käyttämiseen iskuihin Venäjän puolelle, koska ne eivät halua tulla vedetyiksi suoraan sodan osapuoliksi.

Lue myös:

    Uusimmat