Mainos

Etsitkö uutta koristeluideaa?

Pieni näpertely kuuluu jouluun. Kokosimme koristeluideoita, jotka toteutat nopeasti ja helposti.

Monta yötä jouluun?

Et tarvitse "virallista" adventtikynttelikköä, jos kotoasi löytyy neljä kynttilänjalkaa tai tuikkukuppia – mieluiten erilaista. Jos pöytätilaa riittää, voit samalla idealla tehdä myös joulukalenterin, joka sytytetään joka päivä.

Kiinnostuitko?

Osta kuparinväristä askartelumetallilevyä, jota voi leikata saksilla. Levyä myyvät askarteluliikkeet. Piirrä numeroiden ääriviivat sapluunalla ja tee rei’ittäjällä reiät. Kiinnitä kauniilla nauhalla.

Suuri kello

Panosta pariin näyttävään koristeeseen. Tärkeintä on idea, ei määrä.

– Jouluni on rauhallinen ja harmoninen. Vaikka muuten olisi riemu sydämessä, joulun ei tarvitse olla visuaalisesti riemukas. Koristelen kotini vain muutamalla suurella koristeella. Jouluna iloa tuo ystävien ja sukulaisten kanssa vietetty aika. Kun koristeita ei ole paljon, laittamiseen ei kulu aikaa ja poiskorjaaminen on helppoa. Lasinen suuri joulukello on väritön, mutta se saa väriä koristenauhoista. Sijoittelua ja nauhojen väriä vaihtelemalla siihen saa aina uuden ilmeen, kertoo sisustusarkkitehti Marko Paananen.

Kiinnostuitko?

Käytä koristenauhoja luomassa joulutunnelmaa. Tue nauhat rautalangalla, jolloin nauhasta solmittu rusetti säilyttää muotonsa. Jos esineen muoto on itsessään jouluinen, kokeile rohkeasti uusia värejä. Jos koristeesi kaipaavat lisää jouluisuutta, käytä perinteisiä joulun värejä, kuten punaista ja vihreää.

Sulostuta tuolit

Kattauksen pienet yksityiskohdat jäävät illallisvieraiden mieleen. Tuolien koristesydämet vieraat voivat ottaa mukaansa muistoksi onnistuneesta illasta.

Kiinnostuitko?

Leikkaa huovasta kaksi sydämen muotoista kuviota. Laita toisen päälle keskelle pieni styrox-sydän ja pursota sen ympärille kuumaliimaa kuumaliimapistoolilla. Aseta toinen huopasydän päälle ja rypytä samalla reunat. Tee rei’ittäjällä kankaisiin reiät ja pujota ripustimeksi nahkanauhaa.

Näyttävä oksa

Varisematon joulupuu syntyy maalatusta oksasta.

– Alan valmistautua joulunviettoon hyvissä ajoin. Koska joulu menee ohitse aina niin nopeasti, otan kaiken irti juhlasta jo etukäteen käymällä joulumarkkinoilla ja luomalla kotiin joulutunnelmaa. Sytytän kotiini kynttilöitä ja kuuntelen joulumusiikkia, kertoo sisustussuunnittelija Milla Alftan.

– Teen itse paljon joulukoristeita ja pidän luonnonmateriaaleista. Jouluisen oksan koristeleminen tuo kaupunkijouluun luontoa lähemmäksi. Haluaisin aina viettää valkeaa joulua, mutta useinkaan joulu ei ole nykyisin valkoinen. Oksan koristelu jäähileitä muistuttavilla, eri sävyisillä helmillä tuo oikean joulun tuntua kotiin.

Kiinnostuitko?

Kerää maahan pudonneita koivun tai tammen oksia. Maalaa ne mieleisilläsi väreillä. Pujota askarteluun tarkoitettuja lasi- tai kivihelmiä ohueen siimaan ja solmi useita helmiä pieniksi mytyiksi. Solmi siimaan helmistä solmittuja myttyjä ja kiinnitä siimat oksaan. Oksan voi ripustaa kattoon tai vaikkapa seinälle.

Teksti: Tytti Kontula, Laura Räihä, Tuuli Vattulainen
Kuvat: Martti Järvi ja Bo Bedre

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.