Etlan toimitusjohtaja Aki Kangasharju korona-avustuskohusta: Business Finland on toiminut juuri niin kuin pitää – ”Vähän tulee sellaista turhaa pulinaa”

Kuinka massiivisen ongelman edessä hallitus on kriisin jälkeen? - erikoishaastattelussa ETLA:n toimitusjohtaja Aki Kangasharju 14:54
Katso Aki Kangasharjun koko haastattelu artikkelin yllä olevalta videolta.

Etlan toimitusjohtajan mukaan Business Finland on joutunut turhaan kohun keskelle korona-avustuksiin liittyen.

Viime päivinä on julkisuudessa keskusteltu kiivaasti valtion rahoitusyhtiön Business Finlandin myöntämistä korona-avustuksista yrityksille. Avustukset ovat aiheuttaneet kansan keskuudessa närää, sillä osa avustuksen saajista on ollut menestyviä yrityksiä.

Elinkeinoelämän tutkimuslaitoksen toimitusjohtaja Aki Kangasharju kommentoi asiaa eilisessä Viiden jälkeen -ohjelmassa. Hänen mukaansa asiassa on ”hutkittu ennen kuin on tutkittu”. Hän viittaa kohuun itseensä, ei Business Finlandin toimiin.

– Median otsikot näyttävät siltä, että tässä on enemmän savua kuin tulta. Business Finland on toiminut juuri niin kuin laki ja asetukset sanovat. Siellä ei ole sikäli mitään kummallista.

"Ajattele, mikä huuto siitä olisi tullut"

Business Finland on myöntänyt yrityksille avustuksia erilaisiin kehitysprojekteihin. Akuuttiin kassakriisiin tai esimerkiksi juoksevien kulujen maksamiseen rahaa ei sääntöjen mukaan myönnetä. Siispä ilman apua jäävät esimerkiksi talousvaikeuksissa, konkurssin partaalla rypevät yritykset.

Kangasharjun mukaan asiasta on syntynyt ”turhaa pulinaa”.

– Ajattele, mikä huuto siitä olisi tullut, jos ei olisi apua annettu ajoissa. Nyt kun on annettu, se on vähän väärin sammutettu. Vähän tulee sellaista turhaa pulinaa.

Kangasharjun mukaan valtion toimet koronakriisissä ovat suuressa kuvassa olleet nopeita, ripeitä ja tehokkaita. Hän uskoo, että Suomen yrityssektori pysyy hengissä kriisistä huolimatta.

– Kun virus lähtee, niin ei ole massakonkursseja, vaan pääsemme pompahtamaan kuin korkki pinnalle.

Katso Kangasharjun koko haastattelu artikkelin yllä olevalta videolta.

Lue myös:

    Uusimmat