Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Toimituspäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta
  • Iina Eloranta
    VP, Channels and Digital Consumption
SuomiAreena
  • Jeremias Kontio
    Vastaava tuottaja
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • SuomiAreena
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Etikkasäilykkeitä

Julkaistu 17.03.2003 17:34

Voi auttakaa, mieleni tekee jotakin etikkasäilykettä punasipulista ja marinoituja valkosipulinkynsiä. Ohjetta en löydä mistään. Tuhannet kiitokset!
T.Maija

Tässä herkullinen punasipulihilloke, joka maistuu vaikka broilerin, kalkkunan ja possun lisäkkeenä. Marinoidut valkosipulinkynnet toimivat sellaisenaan napostelupalana. Kokeile myös salaatin joukossa.

Punasipulihilloke

halkaistu ja kokonainen punasipulihalkaistu ja kokonainen punasipuliCopyright Alma Media Oyj 2000

1 kg punasipuleita
1 dl vettä
1 dl punaviinietikkaa
1 dl hunajaa
musta- ja valkopippuria myllystä
ripaus suolaa
1 tl kuivattua minttua tai rosmariinia

Kuori sipulit, puolita ja lohko puolikkaat 4-5 osaan. Nosta kattilaan ja lisää päälle vesi, punaviinietikka ja hunaja. Ravistele ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita tarvittaessa. Anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä kannen alla ja lopuksi ilman kantta 1-2 tuntia eli kunnes sipulit ovat kuultavia ja neste lähes imeytynyt ja haihtunut. Mausta lopuksi pippurilla, mintulla ja suolaripauksella. Tölkitä.
Vinkki: Voit valmistaa hillokkeen myös keltasipulista ja valko- tai omenaviinietikasta.

Marinoidut Valkosipulinkynnet

valkosipulinkynnet

6 valkosipulia
1 paprika
10 cm purjosipulia
2 tl rose-pippuria
liemi:
1 dl vettä
1/2 rkl merisuolaa
1 dl hunajaa
1 dl viinietikkaa
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl sitruunamehua tai konjakkia

Kuori valkosipulinkynnet (kaada kiehuvaa vettä kynsien päälle, anna seistä hetken ja kynnet on helppo kuoria). Laita kynnet kattilaan ja kaada päälle vettä sen verran, että ne peittyvät. Kiehauta muutama minuutti, kokeile tikulla. Kun kynnet ovat vielä hieman kovia, kaada vesi pois.

Lado suikaloitu paprika, purjosipulirenkaat, valkosipulinkynnet, basilika ja rose-pippurit kerroksittain lasipurkkiin. Kiehauta liemi ja kaada kuumana purkkiin. Sulje kansi heti. Säilytä jääkaapissa noin kaksi viikkoa ja kääntele purkkia välillä.


Todella mehevää ja herkullista on myös tämä Eestiläinen kaali-porkkanasalaatti

Terveisin Sonja

Lisää aiheesta:

Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"Tilasitko nämä kengät Sheinistä? Ota pois käytöstä!Tiettyjä huoltohommia kotona ei kannata yrittää itse – "Voi pahimmillaan maksaa tuhansia euroja"Poista tämä reppu heti käytöstä!Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"Älä hypi enää tällä hyppynarulla – Tukesilta varoitus
Lifestyle
valkosipulinkynnet
Copyright Alma Media Oyj 2000

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 17:13
    Ruoka

    Ruotsalaiskokin ykköskikka paistettuihin perunoihin: "Onnistuu joka kerta!"

  • 15:57
    Takaisinvedot

    Tilasitko nämä kengät Sheinistä? Ota pois käytöstä!

  • 14:31
    Asuminen

    Tiettyjä huoltohommia kotona ei kannata yrittää itse – "Voi pahimmillaan maksaa tuhansia euroja"

  • 12:28
    Takaisinvedot

    Poista tämä reppu heti käytöstä!

  • 10:29
    Ruoka

    Lyömätön terveyspommi, jota kannattaa nyt syödä: "Muutama päivässä riittää"