Etikkasäilykkeitä

Voi auttakaa, mieleni tekee jotakin etikkasäilykettä punasipulista ja marinoituja valkosipulinkynsiä. Ohjetta en löydä mistään. Tuhannet kiitokset!
T.Maija

Tässä herkullinen punasipulihilloke, joka maistuu vaikka broilerin, kalkkunan ja possun lisäkkeenä. Marinoidut valkosipulinkynnet toimivat sellaisenaan napostelupalana. Kokeile myös salaatin joukossa.

Punasipulihilloke

1 kg punasipuleita
1 dl vettä
1 dl punaviinietikkaa
1 dl hunajaa
musta- ja valkopippuria myllystä
ripaus suolaa
1 tl kuivattua minttua tai rosmariinia

Kuori sipulit, puolita ja lohko puolikkaat 4-5 osaan. Nosta kattilaan ja lisää päälle vesi, punaviinietikka ja hunaja. Ravistele ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita tarvittaessa. Anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä kannen alla ja lopuksi ilman kantta 1-2 tuntia eli kunnes sipulit ovat kuultavia ja neste lähes imeytynyt ja haihtunut. Mausta lopuksi pippurilla, mintulla ja suolaripauksella. Tölkitä.
Vinkki: Voit valmistaa hillokkeen myös keltasipulista ja valko- tai omenaviinietikasta.

Marinoidut Valkosipulinkynnet

6 valkosipulia
1 paprika
10 cm purjosipulia
2 tl rose-pippuria
liemi:
1 dl vettä
1/2 rkl merisuolaa
1 dl hunajaa
1 dl viinietikkaa
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl sitruunamehua tai konjakkia

Kuori valkosipulinkynnet (kaada kiehuvaa vettä kynsien päälle, anna seistä hetken ja kynnet on helppo kuoria). Laita kynnet kattilaan ja kaada päälle vettä sen verran, että ne peittyvät. Kiehauta muutama minuutti, kokeile tikulla. Kun kynnet ovat vielä hieman kovia, kaada vesi pois.

Lado suikaloitu paprika, purjosipulirenkaat, valkosipulinkynnet, basilika ja rose-pippurit kerroksittain lasipurkkiin. Kiehauta liemi ja kaada kuumana purkkiin. Sulje kansi heti. Säilytä jääkaapissa noin kaksi viikkoa ja kääntele purkkia välillä.


Todella mehevää ja herkullista on myös tämä Eestiläinen kaali-porkkanasalaatti

Terveisin Sonja

Lue myös:

    Uusimmat