Hyppää pääsisältöön
TuoreimmatLiigaSääRikosPolitiikkaAsian ytimessä.doc
Uutiset
KotimaaUlkomaatRikosPolitiikkaTalousMielipiteetSää
Urheilu
LiigaMM-ralliJääkiekon MM-kisatJääkiekkoF1JalkapalloYleisurheilu
Viihde
SeurapiiritTV-ohjelmatElokuvatKuninkaallisetMusiikkiSalatut elämät
Lifestyle
RuokaTerveys ja hyvinvointiSeksi ja parisuhdeAutotHoroskooppi
Makuja
ReseptitRuokauutiset
Videot
MTV Uutiset LiveUusimmat
Tv-opas
Muistilista
  • MTV UutisetKonepajankuja 7
    00510 Helsinki
  • Uutistoimituksen päivystys010 300 5400
  • Uutisvinkkiuutiset@mtv.fi
  • WhatsApp040 578 5504
Sisällöt
  • Tomi Einonen
    Vastaava päätoimittaja
  • Ilkka Ahtiainen
    Uutispäätoimittaja
  • Mona Haapsaari
    Julkaisupäällikkö
  • Teemu Niikko
    Toimituspäällikkö, urheilu
Liiketoiminta ja kehitys
  • Jaakko Hietanen
    Head of Digital Development
Muut palvelut
  • MTV Katsomo
  • Makuja
Asiakaspalvelu
  • MTV Uutiset -palaute
  • MTV Katsomon asiakaspalvelu
MTV Uutiset on sitoutunut noudattamaan Journalistin ohjeita
  • Julkisen sanan neuvosto (JSN)
  • Tietoa yhtiöstä
  • Avoimet työpaikat
  • Mainosta MTV:ssä
  • Tietosuojalauseke
  • Käyttöehdot
EtusivuVideotTuoreimmatLuetuimmatOdota

Etikkasäilykkeitä

Julkaistu 17.03.2003 17:34

Voi auttakaa, mieleni tekee jotakin etikkasäilykettä punasipulista ja marinoituja valkosipulinkynsiä. Ohjetta en löydä mistään. Tuhannet kiitokset!
T.Maija

Tässä herkullinen punasipulihilloke, joka maistuu vaikka broilerin, kalkkunan ja possun lisäkkeenä. Marinoidut valkosipulinkynnet toimivat sellaisenaan napostelupalana. Kokeile myös salaatin joukossa.

Punasipulihilloke

halkaistu ja kokonainen punasipuli

halkaistu ja kokonainen punasipuliCopyright Alma Media Oyj 2000

1 kg punasipuleita
1 dl vettä
1 dl punaviinietikkaa
1 dl hunajaa
musta- ja valkopippuria myllystä
ripaus suolaa
1 tl kuivattua minttua tai rosmariinia

Kuori sipulit, puolita ja lohko puolikkaat 4-5 osaan. Nosta kattilaan ja lisää päälle vesi, punaviinietikka ja hunaja. Ravistele ja kuumenna kiehuvaksi. Sekoita tarvittaessa. Anna kiehua hyvin miedolla lämmöllä kannen alla ja lopuksi ilman kantta 1-2 tuntia eli kunnes sipulit ovat kuultavia ja neste lähes imeytynyt ja haihtunut. Mausta lopuksi pippurilla, mintulla ja suolaripauksella. Tölkitä.
Vinkki: Voit valmistaa hillokkeen myös keltasipulista ja valko- tai omenaviinietikasta.

Marinoidut Valkosipulinkynnet

valkosipulinkynnetvalkosipulinkynnetCopyright Alma Media Oyj 2000

6 valkosipulia
1 paprika
10 cm purjosipulia
2 tl rose-pippuria
liemi:
1 dl vettä
1/2 rkl merisuolaa
1 dl hunajaa
1 dl viinietikkaa
1/2 dl oliiviöljyä
1/2 dl sitruunamehua tai konjakkia

Kuori valkosipulinkynnet (kaada kiehuvaa vettä kynsien päälle, anna seistä hetken ja kynnet on helppo kuoria). Laita kynnet kattilaan ja kaada päälle vettä sen verran, että ne peittyvät. Kiehauta muutama minuutti, kokeile tikulla. Kun kynnet ovat vielä hieman kovia, kaada vesi pois.

Lado suikaloitu paprika, purjosipulirenkaat, valkosipulinkynnet, basilika ja rose-pippurit kerroksittain lasipurkkiin. Kiehauta liemi ja kaada kuumana purkkiin. Sulje kansi heti. Säilytä jääkaapissa noin kaksi viikkoa ja kääntele purkkia välillä.


Todella mehevää ja herkullista on myös tämä Eestiläinen kaali-porkkanasalaatti

Terveisin Sonja

Lisää aiheesta:

Nyt iski fetakriisiTyöttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiinejaTätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"ViikkohoroskooppiKiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistettaEi ole lahjomista: Kokenut koiratutkija korjaa harhaluulon koirien kouluttamisesta
Lifestyle

Tuoreimmat aiheesta

Lifestyle
  • 11:14
    Ruoka

    Nyt iski fetakriisi

  • 08:15
    Asian ytimessä.doc

    Työttömyys voi tutkimusten mukaan sairastuttaa – työtön Juho-Pekka kaipaa ihmiskontakteja ja rutiineja

  • 06:51
    Hedelmät

    Tätä hedelmää Hanna Partanen suosittelee välipalaksi: "Tosi kuitupitoinen"

  • 00:00
    Horoskooppi

    Viikkohoroskooppi

  • Eilen19:01
    Vitamiinit

    Kiinnitä huomiota yhteen oleelliseen seikkaan ostaessasi vitamiinivalmistetta