Etikettiasiantuntija kertoo, mikä on mautonta joulukoristelua – suosikkisomisteelle tyrmäys: "Voit viettää hyvän joulun ilman sitä"

Jos olet koskaan ripustanut joulukoristeita, tähän tuskaan voit samaistua 0:50
Hauska video: Jos olet koskaan ripustanut joulukoristeita, tähän tuskaan voit taatusti samaistua!

Brittiläinen etikettiasiantuntija kertoo The Sunille, mikä hänen mielestään on mautonta ja mikä tyylikästä joulukoristelua.

Joulu on monelle koti-ihmiselle unelma-aikaa, jolloin saa hyvillä mielin panostaa sisustamiseen ja kodin koristeluun. Koronavuonna kodin pistäminen joulukuntoon on alkanut monella tavallista aiemmin.

Kun joulunodotukseen ryhdytään yhä varhaisemmassa vaiheessa, on riskinä, että koristelut paisuvat yli äyräiden mauttomuuden puolelle. Etikettiasiantuntija William Hanson uskoo, että monesti ”vähemmän on enemmän”.

Hanson kertoi The Sunille, miten välttää tyypillisimmät mokat joulukoristelussa ja pitää se tyylikkäänä.

1. Älä ylikoristele

Hansonin mukaan liiallinen koristelu voi näyttää epäsiistiltä. Kodin hukuttaminen erivärisiin joulupalloihin, kimalteleviin koriste-esineisiin ja nauhoihin ylittää hänen mukaansa hyvän maun rajan.

Sen sijaan Hanson suosittelee valitsemaan muutaman paikan ja koristelemaan ne tyylikkäästi.

2. Suosi valkoisia valoja

Hanson pitää värikkäitä jouluvaloja mauttomina ja kehottaa suosimaan valkoisia valoja. Hänen mukaansa kuusen ja seppeleiden valojen on tarkoitus edustaa tähtiä Maasta katsottuna – ja tähdet näyttävät silmiimme valkoisilta.

3. Hanki oikea joulukuusi

Muovikuusta Hanson ei pidä varteenotettavana vaihtoehtona aidolle kuuselle, joka on hänen mukaansa paljon elegantimpi kuin keinotekoinen versio. Jos kotiin on pakko hankkia tekokuusi esimerkiksi allergian vuoksi, tulisi sen olla vihreä.

– Puut eivät ole sinisiä, Hanson toteaa.

4. Tähti kuusen päälle

Perinteisesti joulukuusen latva on koristeltu tähdellä. Ihmisten maallistuessa yhä useampaa joulupuuta koristaa jokin muu esine kuin niin sanottua Betlehemin tähteä symboloiva latvatähti, mutta tätä perinteen rikkomista Hanson ei katso hyvällä. Hänen mukaansa tähti latvassa on tyylikkään joulukuusen merkki.

5. Älä koristele liian aikaisin, äläkä pidä koristeita liian pitkään

Hanson uskoo, että joulukoristeet ovat tyylikkäämpiä, kun ne ripustetaan lähellä joulua. Hänen mukaansa erityisen hienostunutta on, jos kodin somistuksen aloittaa vasta muutamaa päivää ennen joulun pyhiä.

Vuoden kuudentena päivänä vietettävän loppiaisen sanotaan päättävän joulunajan. Hansonin mukaan tästäkin perinteestä on syytä pitää kiinni.

6. Unohda hopeinen joulunauha

Moni koristelee kotiaan jouluna hopeisin nauhoin, mutta Hansonin mukaan koriste on mauton, vanhanaikainen ja arkinen.

– Voit viettää hyvän joulun ilman sitä.

7. Älä koristele ulko-ovea

Hansonin mielestä ihmisten ei tulisi ulottaa joulukoristeluitaan seiniensä ulkopuolelle vaan jättää oveen kiinnitetyt koristeet laittamatta. Esimerkiksi isot kimmeltävät rusetit näyttävät hänen mukaansa halvoilta.

– Jos sinun on pakko kiinnittää jotain ulko-oveesi, aito seppele on ainoa vaihtoehto.

8. Älä ota joulua liian vakavasti

Tykityksen jälkeen voi kuulostaa ironiselta, kun Hanson toteaa, ettei joulua pitäisi ottaa liian vakavasti.

Monelle joulussa on kyse läheisten seuraan kokoontumisesta ja heidän kanssaan luoduista omannäköisistä perinteistä.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lähde: The Sun

Lue myös:

    Uusimmat