Mainos

Espoolaisnaisen puhelin päätyi Marokkoon, koska hän oksensi taksiin Vantaalla – taksikuski tuomittiin

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus tuomitsi taksikuskin ja hänen kaksi asiakastaan rikoksista. Taustalla oli erikoinen välikohtaus Vantaan yössä.

Espoolaisnainen matkasi vuoden 2017 toukokuussa taksilla yhdessä miehen kanssa. Sekä nainen että mies olivat humalassa. Naiselle tuli huono olo ja hän oksensi taksiin.

Asiaa pysähdyttiin selvittelemään Vantaalla sijaitsevan supermarketin parkkipaikalle.

Taksikuski kertoi oikeudessa, että parivaljakko oli lähtenyt käymään pankkiautomaatilla, sillä autossa oli ollut puhetta auton siivousmaksun korvaamisesta. Kuljettaja oli kuitenkin halunnut ottaa naisen puhelimen pantiksi siltä varalta, että kaksikko yrittäisi paeta paikalta. Hän oli nimittäin kuullut kaksikon puhuvan asiasta.

Kuljettajan mukaan kaksikko yrittikin paeta, mutta siinä onnistumatta. Parivaljakko ei ollut päässyt pois supermarketin pihasta aitojen takia.

Kaksikko oli tästä kimpaantuneena potkinut taksin ovia. Taksikuski pyysi tilanteessa apuun toisen taksikuskin ja myös poliisin.

Välikohtausta selviteltiin myöhemmin oikeudessa. Myös kuljettaja oli syytettynä, sillä taksiin oksentanut nainen ei ollut saanut häneltä puhelintaan takaisin. Miestä syytettiin kavalluksesta. Taksin matkustajia puolestaan vahingonteosta.

Sattumaako?

Oikeudessa nainen kertoi, että hän oli saanut välikohtauksen jälkeen Apple-tililtään ilmoituksen uuteen puhelimeensa, että kadonnutta puhelinta olisi yritetty avata Casablancassa, Marokossa.

Puhelimen kohtaloa tivattiin taksikuskilta.

Hän kertoi oikeudessa, että hän oli antanut puhelimen takaisin miesasiakkaalle sen jälkeen, kun tämä sekä nainen olivat potkineet taksin ovia. 

Toisaalta hän hieman ristiriitaisesti selitti, että naisen puhelin olisi saattanut hyvin kadota jo Helsingissä ravintolassa, mistä kaksikko oli matkalla pois. Hänen mukaansa Helsingin keskustan baareissa on runsaasti ulkomaalaisia, joista joku olisi voinut viedä puhelimen ja toimittaa sen Marokkoon.

Sattui kuitenkin niin, että taksikuskinkin kotipaikka oli Marokossa.

Käräjäoikeus totesi, että puhelin olisi voinut päätyä sinne kuljettajasta riippumattomalla tavalla, mutta piti vaihtoehtoa huomattavan epätodennäköisenä.

Sakkoja, sakkoja

Kuski tuomittiin kavalluksesta 25 päiväsakon sakkorangaistukseen. Sakoista jää maksettavaa miehelle 150 euroa. Lisäksi hän joutuu korvaamaan naiselle kadonneesta puhelimesta 500 euroa.

Taksissa matkustanut parivaljakko puolestaan tuomittiin vahingonteosta, sillä käräjäoikeus katsoi heidän potkineen taksiautoa ja aiheuttaneen siihen vaurioita.

Molemmat määrättiin maksamaan 30 päiväsakkoa. Niistä nainen joutuu maksamaan noin 600 euroa ja mies 660 euroa.

Lisäksi kaksikko joutuu korvaamaan aiheuttamastaan vahingosta taksin omistajalle yhteensä 300 euroa ja vakuutusyhtiölle reilut 2000 euroa.

Itä-Uudenmaan käräjäoikeus ratkaisi asian toissaviikolla. Tuomio ei ole lainvoimainen.  

Lisää aiheesta
  Mainos
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja