Espoo Unitedilla kovia suunnitelmia – neuvotteluja venäläisen huippuliigan kanssa

Espoo United pelaa ensi kaudella koripallon miesten ykkösdivisioonassa. Seura haluaa nousta nopeasti Korisliigaan ja pohtii myös kansainvälisille parketeille lähtöä.

Espoolaisten manageri Aleksi Valavuori on neuvotellut Unitedin lähdöstä venäläisvetoiseen huippuliigaan, VTB:hen.

- Tämä oli mielenkiintoinen yhteydenotto. He kyselivät meidän kiinnostusta lähteä mukaan. En sulje tulevaisuudessa mitään pois, mutta United on uusi tuote ja tilanne on uusi. Emme lähde VTB:hen tänä vuonna, nyt aloitetaan divarista, Espoo Unitedin omistaja Jussi Salonoja sanoo MTV Sportille.

- Toivottavasti tämän kauden jälkeen Unitedin miesten koripallojoukkue nousee Korisliigaan. Siinä on meidän tavoite, Salonoja jatkaa.

Kallista leikkiä

VTB:ssä pelasi viime kaudella 16 joukkuetta, ensi kaudella joukkuemäärä lienee 14. Puolustava mestari on Moskovan TsSKA, se operoi huikealla, jopa 40 miljoonan euron budjetilla. Loimaan Bisons pelasi liigassa viime kausina.

VTB:ssä on joukkueita Venäjän lisäksi muun muassa Virosta, Latviasta ja Valko-Venäjältä. Liigaa voidaan pitää "koripallon KHL:nä".

Liigassa iso osa budjetista menee matkakustannuksiin. Liiga maksaa seuroille osallistumisrahaa, sekä bonuksia menestyksen mukaan. MTV Sportin tietojen mukaan tietyt seurat saivat viime kaudella 50 000 euroa osallistumisesta, sekä 200 000 euroa pudotuspelipaikasta.

- Liigaan lähtö riippuu aikanaan budjetista. Jos on rahkeet sinne lähteä, niin miksi ei. Pitää katsoa mitä se tuo, ja mitä se vie. Matkustuskustannukset ovat isot. Lisäksi pitää rakentaa hyvä joukkue, se on oma haaste. Joukkueen pitää jaksaa pelata myös kotimaan sarjaa. Liigan myöntämä kompensaatioraha on neuvottelukysymys, Salonoja muotoilee.

VTB perustettiin vuonna 2008. Valavuori näki Bisonsin organisaatiossa sarjan arjen.

- Rahaa budjetissa pitää olla 500 000 – 800 000 euroa, mikäli aikoo kasata hyvän joukkueen ja hoitaa VTB:n matkakustannukset. VTB on yksi harvoja liigoja joka maksaa osallistumis- ja palkintorahaa, se lienee maailman kolmanneksi tai neljänneksi kovin sarja. Sarja on sijoitus pelaajiin, mutta seuroille se ei ole valitettavasti sijoitus, Aleksi Valavuori sanoo.

Ensi kaudella Unitedin miesten joukkue pelaa siis divaria, naiset ovat korkeimmalla sarjatasolla.

- Keskitymme ensi kaudella siis Suomeen ja nuorten pelaajien kasvattamiseen, Salonoja sanoo.

Lue myös:

    Uusimmat