Espoo United satsaa nuoriin: Karalahti ja Ben-Amor eivät hankintalistalla

Espoo United aloittaa Mestiksessä ensi kaudella. 

Liikemies Jussi Salonoja perusti Espooseen uuden kiekkoseuran, Unitedin. Mielenkiintoista joukkuetta valmentaa Timo Hirvonen ja sitä kokoaa Petri Pakaslahti.

- Kymmenkunta sopimusta meillä on olemassa, lisäksi on viisi pelaajaa try -out -sopmuksella. Toki joukkue pitää saada täyteen, joten rakennustyö jatkuu, pelaajakoordinaattori Pakaslahti sanoo MTV Sportille.

Espoossa satsataan nuoriin pelaajiin. Toki muutama kokenut pelaaja Unitedissa ensi kaudella nähdään. Yksi sellainen saattaa olla Kim Hirschovits. Joukkueeseen on huhuissa liitetty monta kokenutta pelaajaa, muun muassa Jere Karalahti ja Semir Ben-Amor

- Tilanne on se, että tarvitsemme pari kokenutta kaveria johtaviksi pelaajiksi koppiin ja jäälle. Karalahden ja Ben-Amorin kanssa en ole neuvotellut, he eivät ole meille tulossa. Etsimme ensisijaisesti Mestis-tasolla kokeneita pelaajia johtamaan porukkaa, Pakaslahti sanoo.

Espoolaisen huippukiekon viime kausi oli surkea. Bluesin homma ei toiminut millään tasolla.

- Tilanteen tekee ongelmalliseksi se, että osa omista nuorista ehti lähteä muualle, kun tulevaisuus oli täällä pitkään epäselvä. Emme voi kupata A-junioreita tyhjiin, vaikka omia pelaajia haluamme mukaan niin paljon kuin mahdollista. Siksi muutama pelaaja pitää ulkopuolelta hakea, Pakaslahti täsmentää.

Johdolla yhteinen visio

40-vuotias Pakaslahti pelasi urallaan muun muassa 514 SM-liigaottelua, sekä 162 peliä Ruotsin SHL:ssä. Mies toimii NHL-joukkue Pittsburgh Penguinsin kykyjenetsijänä Unitedin työnkuvan lisäksi.

- Omistajalla, valmentajalla sekä minulla on ollut yhteinen näkemys siitä, että tätä Espoon hommaa pitää rakentaa pitkäjänteisesti. Ja satsata nuoriin Se varmaan sai mut aika pitkälle lähtemään tähän mukaan, pelaajakoordinaattori sanoo.


Lue myös:

    Uusimmat