Espoo 13.6.2002

Kyseessä olisi kolme pariskuntaa, jotka ovat tavanneet häämatkalla 10 vuotta sitten ja sen jälkeen viettäneet kaikki vaput, uudetvuodet ja hääpäivät yhdessä juhlien. Nyt kyseessä on 10-vuotishääpäivä. Soppamies olisi yllätys rouville. Tapahtumapaikka on Espoon Jupperissa, jossa asuu yksi pariskunnista. Talo on lähes uusi ja erittäin näyttävä yli 400 m2:n "kivilinna". Tämän hienompaa mestaa ei Soppamiehelle helposti löydy!

(kaikki ohjeet neljälle hengelle)

Hummeri-sinisimpukka-spaghetti

1 kg sinisimpukoita
100g parmankinkkua
300g spaghettia
puolikas punainen chili
kynsi valkosipulia
kolme kevätsipulia
kaksi hummeria
3 dl valkoviiniä

Pese simpukat. Kuumenna kattilassa oliiviöljyä ja hieman sipulia, lisää simpukat ja valkoviini. Keitä noin 4 min. Irrota liha kuorista. Säästä keitinliemi. Keitä spaghetti "al dente" ja jäähdytä kylmällä vedellä. Keitä hummerit merisuolalla maustetussa vedessä (4 l) - keittoaika 4 min. Irrota pyrstö- ja saksilihat. Kuullota pannulla sipulia ja chiliä, lisää parmankinkku, hummeri, simpukat, pasta ja simpukoiden keitinliemi. Mausta suolalla ja valkopippurilla.

Tiikeriravut

16 kpl tiikerirapuja
2 rkl makeaa chilikastiketta
1 tuore chili
maalaisleipää

Paista ravut paistinpannulla oliiviöljyssä ja lisää päälle tuoretta chiliä ja makeaa chilikastiketta. Paista pannulla lisäkkeeksi leipäkuutioita oliiviöljyssä.

Karitsan ulkofilettä ja tryffeliperunaa

4 kpl karitsan ulkofilettä
4 uuniperunaa
kaksi tuoretta persikkaa
8 luumua
kirsikkatomaattia
kevätsipulia
tryffeliöljyä
timjamia
valkosipulia
balsamicoa
vasikkalientä tai -fondia
mustapippuria
valkoviiniä
oliiviöljyä

Paahda perunat uunissa. Poista sisus lusikalla ja soseuta haarukalla. Lisää joukkoon tryffeliöljyä (varovasti), oliiviöljyä ja kevätsipulia sekä mausta suolalla ja valkopippurilla. Valmista kastike kuullottamalla ensin sipulia kattilassa, lisää valkoviiniä ja mustapippurirouhetta, keitä puoleen ja lisää vasikkaliemi - suurusta tarvittaessa maizenalla. Ota lammas huoneenlämpöön noin tuntia ennen paistoa. Mausta suolalla ja valkopippurilla. Paista pannulla jossa oliiviöljyä, valkosipulia ja timjamia. Loppukysennä uunissa 200 c:ssa noin 4 min. Tarjoile lisäkkeenä paistettuja persikanlohkoja ja kirsikkaluumutomaatteja maustettuna lorauksella balsamicoa.

Lue myös:

    Uusimmat