Espanjan kuninkaan perhe lomailee suomalaistenkin suosimalla lomasaarella Juan Carlosin maanpaon jälkeen – 13-vuotias prinsessa Sofia loukkaantui

Espanjan prinsessoja Leonoria ja Sofiaa nähdään julkisuudessa ani harvoin. Nyt teini-ikäiset prinsessat lomailevat Mallorcalla vanhempiensa kanssa.  

Espanjan hovin ympärillä on kuohunut sen jälkeen, kun maan entinen kuningas Juan Carlos ilmoitti reilu viikko sitten lähteneensä maanpakoon.

Kuningas Felipe ja kuningatar Letizia perheineen astuivat julkisuuteen ensimmäistä kertaa ex-kuninkaaseen liittyvän kohun jälkeen tällä viikolla, kun perhe tallentui valokuviin myös suomalaisturistien suosimalla Mallorcan lomasaarella.

Tiettävästi lomaansa viettävän kuningasparin lisäksi lomalla ovat mukana myös heidän harvakseltaan julkisuudessa nähdyt teini-ikäiset tyttärensä: 14-vuotias prinsessa Leonor ja 13-vuotias prinsessa Sofia. Koko perhe kulki esimerkillisesti kasvomaskeihin sonnustautuneena Petran kaupungin kaduilla.

Huomio kiinnittyi kuitenkin perheen nuorimmaiseen, sillä prinsessa Sofia tallentui valokuviin kyynärsauvan kanssa. Prinsessan oikean polven ympärille oli kiedottu muhkea side, ja kyynärsauvan lisäksi hän sai tukea isosiskostaan, jonka kanssa hän kulki käsi kädessä.

Lehtitietojen mukaan prinsessa loukkasi polvensa kotioloissa, sillä kuningatar Letizia kertoi tyttärensä kaatuneen kuninkaallisen perheen kesäpaikassa Mariventin linnassa, joka sijaitsee Mallorcalla.

– Hänelle piti laittaa muutama tikki sairaalassa, kuningatar kommentoi.

Felipe ja Letizia ovat tuoneet tyttärensä julkisuuteen vain harvakseltaan verrattuna esimerkiksi Ruotsin pikkukuninkaallisiin tai Britannian prinssi Williamin lapsiin. 

Tyttäristä julkistettiin kuitenkin aiemmin tänä vuonna ensimmäiset potretit vuosikausiin, ja lisäksi he osallistuivat keväällä keskellä pahinta koronapandemiaa Espanjan kansallisen kirjapäivän perinteisiin videoyhteyden välityksellä.

14-vuotias Leonor on kruununperimysjärjestyksessä ensimmäisenä. Kruununperimysjärjestys voisi kuitenkin vielä muuttua, mikäli perheeseen syntyisi poikalapsi.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja