Espanjan Leonor, 14, ja Sofia, 12, hurmaavat jälleen – prinsessoilta koskettava videotervehdys keskellä koronaepidemiaa

1:54
Tämä kaikki sinun täytyy tietää koronaviruksesta - katso video.

Espanjan nuoret prinsessat osallistuivat kansallisen kirjapäivän perinteisiin ja lähettivät videolla koskettavat terveiset koronapandemian runteleman maansa kansalaisille.

Espanjan prinsessat Leonor, 14, ja Sofia, 12, osallistuivat viime viikolla kansallisen kirjapäivän perinteisiin kotimaassaan.

Kuningas Felipen ja kuningatar Letizian tyttäret lukivat ensimmäisen luvun espanjalaisen kirjallisuuden klassikoihin lukeutuvasta Miguel de Cervantesin  Don Quijotesta. Prinsessojen lukuhetki striimattiin suorana hovin sosiaalisen median kanavissa.

Vain harvakseltaan julkisuudessa nähtävät prinsessat lähettivät samassa yhteydessä kotoaan Madridissa sijaitsevasta Zarzuelan palatsista koskettavat terveiset muille koululaisille, joita Espanjassakin riehuva koronaviruspandemia koskettaa.

– Kuten miljoonat muutkin lapset, mekin olemme olleet yli kuukauden kotona, emmekä ole päässeet kouluun pandemian takia, Leonor aloittaa YouTubessa julkaistulla videolla.

– Ei tarvitse olla tämän vanhempi huomatakseen, minkälaisia vaikeuksia olemme joutuneet kohtaamaan Espanjassa ja muissa maissa, Sofia jatkaa.

– Monet lapset ovat menettäneet isovanhempansa tai perheenjäsenensä, ja tämä on vaikeaa aikaa kaikille, Leonor jatkaa, jonka jälkeen puheenvuoron saa taas pikkusisko.

– Siksi tahdommekin kiittää kaikkia niitä ihmisiä, jotka auttavat ja välittävät muista ihmisinä niin monin eri tavoin.

– Olette kaikki tärkeitä. Kiitos. Halaus ja rakkautta teille kaikille, 14-vuotias kruununprinsessa lopettaa.

– Toivottavasti tämä on pian ohi, 12-vuotias Sofia vielä lisäsi.

Kyseessä oli ensimmäinen kerta, kun prinsessa Sofia antoi julkisen lausunnon. Prinsessa Leonorin ensimmäinen julkinen lausunto kuultiin puolestaan vuonna 2018 kruununprinsessan ollessa 13-vuotias.

Espanjassa vahvistettuja koronavirustartuntoja on jo yli 200 000 ja viruksen aiheuttamaan tautiin on kuollut jo yli 20 000 ihmistä.

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja