Mainos

Esko Aho: Yliopistouudistus tärkeä Nokialle

Nokian yhteistyösuhteista ja yhteiskuntavastuusta vastaava johtaja Esko Aho pitää tärkeänä meneillään olevaa yliopistorakenteen uudistusta Suomessa. Sen seurauksena on syntynyt Aalto-yliopisto, johon yhdistettiin Teknillinen korkeakoulu, Kauppakorkeakoulu ja Taideteollinen korkeakoulu.

Ahon mukaan Aalto-yliopisto tuottaa Nokian kannalta uutta oleellista osaamista. Siinä insinöörit ja tulevat taiteen maisterit opiskelevat saman katon alla.

- Sitä kautta voidaan löytää keinoja parantaa suomalaisen osaamisen tasoa erityisesti niillä aloilla, jotka ovat nokiankin kannalta kriittisiä, eli meidän täytyisi löytää sisällön osaajia, sisällön tekijöitä niiden teknologiankehittäjien rinnalle, jotka ovat sinänsä jatkossakin tarpeellisia, Aho sanoo MTV:n haastattelussa.

Esko Aho esiintyi torstaina Nokia Technopolis Innovation Mill - hankkeen 1-vuotistilaisuudessa. Hankkeella Nokia, Technopolis ja Teknologian kehittämiskeskus Tekes synnyttävät Suomeen uusia yrityksiä ideoista, jotka ovat syntyneet Nokian sisällä. Ahon mukaan Nokian mukanaolo on yhtiön vastuunkantoa suomalaisesta yhteiskunnasta. Suomelta Nokia toivoo vastineeksi jatkossakin oikeanlaista osaamista, johon hän yliopistorakenteen uudistamisella viittaa.

Innovation Mill tuotti ensimmäisenä vuotenaan Suomeen 12 yritystä ja 120 työpaikkaa. Riskirahaa hanke keräsi viisi miljoonaa euroa. Tavoitteena on laajentaa riskirahoitusta ja tarjota konseptia myös ulkomaille.

Katso Markus Pirttijoen juttu

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.