Esikoisensa synnyttänyt Veera: Opetan lapseni pitämään puoliaan

Erilaiset äidit -sarjan kahdeksannessa jaksossa 28.10. tutustuttiin Sauerlandien perheeseen, joka täydentyi kesällä esikoistytöllä. Veera Sauerlandin äidinvaistot ovat heränneet ja kiusatuksi itse lapsena joutunut tuore äiti aikoo tehdä kaikkensa sen eteen, ettei heidän esikoisensa joudu tulevaisuudessa kiusatun rooliin.

Veera ja Stefan Sauerland ovat aloittaneet lapsiperheen arjen hymyissä suin, sillä helppo ja rauhallinen lapsi on mahdollistanut sen, että vanhemmatkin ovat saaneet nukkua ja yhteistä arkea on ollut mukava opetella. Veeralle on selvää, että hän aikoo turvata päivänsäteelleen mahdollisimman positiivisen kasvuympäristön myös jatkossa – ja siihen ympäristöön ei minkäänlainen kiusaaminen kuulu.

– Arki on lähtenyt aika mukavasti käyntiin. Hän on aika helppo lapsi: heräämisiä on ollut vain yksi tai kaksi yössä. Hän on myös kasvanut todella hyvin. Hän ei huuda turhasta, eikä meillä ole ollut mitään ongelmia, Veera hymyilee.

Äidin rooli on ollut helppo omaksua

Veeran on ollut lapsen syntymästä saakka hyvin helppo omaksua äidin rooli. Side lapseen syntyi heti sairaalassa ja Veera on tohkeissaan äitiydestä.

– Parasta äitiydessä on se, että minulla on niin tarpeellinen olo. Lapseni tarvitsee minua ja on niin kiintynyt minuun, ettei juurikaan halua olla kenenkään muun kanssa, Veera kertoo.

Tuore äiti seuraa lapsensa kasvamista innolla. Vähitellen lapsen luonnekin alkaa tulla esiin – eikä Veera malta odottaa.

– On myös hienoa nähdä kun lapsi alkaa kasvamaan ja kehittymään. Olen etuoikeutettu kun minulla on oikeus nähdä ensimmäiseltä riviltä, että millainen hänestä tulee, Veera hymyilee.

Kiusaamista ei hyväksytä millään tasolla

Veeraa itseään on kiusattu koulussa ala-asteelta saakka ja hän aikoo tehdä kaikkensa ehkäistäkseen jo ennalta kaikenlaisen hänen lapseensa kohdistuvan kiusaamisen. Tärkeimpänä Veera pitää sitä, että lapsi oppisi pitämään puoliaan.

– En tiedä pystyykö lasta suojelemaan kiusaamiselta. Jos jollain on tarkoitus kiusata toista, niin hän keksii kyllä keinonsa. Haluan opettaa lapsemme niin, että siitä ei pidä välittää, Veera kertoo.

– Opetan lapsemme pitämään puolensa. Uskon kuitenkin, että on tärkeää, ettei lapsi pistä silmään joukossa: se on lapselle paras suoja, Veera toteaa.

Veera itse on kasvanut pikkukaupungissa ja hän pitää suurena etuna sitä, että hänen ja Stefanin esikoinen saa varttua suuremmassa kaupungissa. Pariskunta on jo nyt asennoitunut pitämään silmänsä auki sen suhteen, että he voivat taata miellyttävän ja positiivisen kasvuympäristön lapselle myös kodin ulkopuolella.

– Siihen olen tyytyväinen, että kasvatamme hänet hieman suuremmassa kaupungissa. Itse vartuin pienellä paikkakunnalla ja luokallanikin oli koulussa vain kymmenen lasta. Silloin minulla ei ollut kavereissa valinnanvaraa. Isommassa kaupungissa on helpompi tehdä asioita sen eteen, että kiusaaminen loppuu alkuunsa, Veera toteaa.

ERILAISET ÄIDIT AVAlla maanantaisin klo 21.

Katso jakso: Perhe Hartikainen-Sauerland

Lue myös:

Twiittaa sarjasta hashtagillä #erilaisetäidit.

AVA / Heli Kuitunen

Kuvat: AVA

Lue myös:

    Uusimmat