Esa Tikkanen paljasti, miten Selänne, Kurri ja muut NHL-tähdet päätyivät Jokereihin ja HIFK:hon – paikallispelistä tuli verinen: "Kridellä lähti legoja ja tuli äitiä ikävä"

Esa Tikkanen palasi NHL:stä Suomeen – miksi valitsi Jokerit, eikä HIFK:ta? 1:53
Esa Tikkanen palasi NHL:stä Suomeen kaudeksi 1999-2000 – miksi hän valitsi Jokerit eikä HIFK:ta, kuten hän teki työsulkukaudella?

SM-liigassa oli työsulkukaudella 1994–95 kovat piipussa, kun nimekkäitä NHL-miehiä saapui Suomeen. Esa Tikkanen muisteli värikkäitä tapahtumia. 

Paikallisotteluun HIFK:n ja Jokereiden välillä tuli kuhinaa, kun Tikkanen ja Christian Ruuttu liittyivät HIFK:n leiriin. Jokereissa pelasivat Jari Kurri ja Teemu Selänne

Tikkanen kertoi Unibetin podcastissa, miten pelaajat päätyivät joukkueisiinsa. 

– Päätimme, että tehdään tasajako. Jari ja Teemu olivat etuoikeutettuja Jokereihin. Minä ja Kride menimme sitten HIFK:hon. 

– Olihan se hienoa, kun neljä helsinkiläistä saapui pelaamaan kotikaupunkiin. Tai kolme helsinkiläistä ja yksi porilainen, Tikkanen viittasi Ruuttuun. 

Ottelu sai värikkäitä käänteitä, kun Sami Wahlstenin maila osui kipeästi Christian Ruuttua suuhun. 

– Kridellä lähti siinä legoja ja tuli vähän äitiä ikävä, Tikkanen hekotteli ja kehui perään Ruuttua aliarvostetuksi NHL-pelaajaksi. 

Tikkanen pelasi tuolloin SM-liigassa 19 runkosarjan ottelua, joissa hän teki kaksi maalia ja antoi 11 syöttöä. 

Lue myös:

    Uusimmat