Mainos

Eros Ramazzotti: "Rakkaus on elämän suola!”

Laulaja Eros Ramazzotti palaa estradeille muutaman hiljaisen vuoden jälkeen. Avioerokriisi on taaksejäänyttä elämää ja nyt supertähti katsoo tulevaisuutta positiivisin silmin. Omia tuntojaan tähti purki tuoreelle Ali E Radici -levylleen. Suomessa italialaishurmuri nähdään marraskuun 14. päivänä.

Eros Ramazzottin ura on jatkunut yli 28 vuotta ja hänen levyjään on myyty maailmanlaajuisesti yli 200 miljoonaa kappaletta.

– Urani alkoi San Remon laulujuhlista, minkä jälkeen kappaleeni singahtivat listojen kärkeen. Alussa satsasin paljon työn määrään uraa tekevän ihmisen raivolla. Saavutuksia tuli pikku hiljaa. Muistan kuinka unelmoin jo tuolloin omasta lapsesta ja tasapainoisesta ihmissuhteesta, kertoo 46-vuotias laulaja.

Kuutisen vuotta sitten Eroksesta kruunattiin Euroopan myyvin miessolisti. Jopa Genesiksen entinen laulaja Phil Collins jäi hopeatilalle. Ikuinen kilpailu kääntyi toistaiseksi Ramazzotin eduksi.

Perheen perustamisen myötä vuonna 1996 Eroksen elämä muuttui kokonaan.

– Tyttäreni vuoksi halusin tinkiä omista menoistani. Olen sitä mieltä, että vanhempien on huolehdittava lapsistaan olemalla läsnä. Tahdoin viettää enemmän aikaa kotona, perheeni kanssa. Keikoille ei ollut enää hirveä hoppu. Musiikki on intohimoni edelleen, mutta tyttäreni siirtyi ykkössijalle elämässäni, poptähti virkkoi.

Käänne elämässä?

Reilut kuusi vuotta sitten Eros Ramazzotti erosi mallivaimostaan Michelle Hunzikeristä. Sinkkuelämä ei tarkoittanut juhlimista, vaan Eros vietti aikaansa studiolla uusien kappaleiden työstämiseen ja keikkailuun Italiassa. Eros myöntää, että ero järkytti hetkeksi laulajan ja Aurora-tyttären arkea, mutta elämä asettui jälleen tasapainoisiin uomiinsa.

– Elämässäni, kuten meillä kaikilla, on tapahtunut paljon surullisia ja iloisia asioita. Uusi levyni Ali E Radica sisältää kertomuksia näistä koetuista tapahtumista ja tunteista. Erityisesti single Parla Con Me on laulu elämästä, tunteista ja siitä, miltä maailma näyttää tänä päivänä erilaisten ihmisten silmin.

– Puran omaa sydäntäni ja elämääni laulujeni kautta. Ehkäpä se on auttanut minua ja ollut jollain tapaa vapauttavaakin. Ilman rakkautta ei ole elämää. Se antaa suolan kaikkeen. En ole enää surullinen eroon päättyneestä avioliitostani, vaan olen opetellut asennoitumaan elämän iloihin ja suruihin tasapainoisemmin.

– Tyttäreni kanssa olen oppinut katsomaan elämää uudella tavalla. Olen todella ylpeä hänestä, Eros summasi.

Pr-visiitillä Milanossa Eros ehti poiketa kaupungille hankkimaan 13-vuotiaalle tyttärelleen Auroralle muotivaatteita tuliaisiksi.

– Auroralla on kallis ja tyylikäs maku. Luulen, että hän on tullut isäänsä. Onneksi minulla ei ole useampia tyttäriä, he veisivät minut perikatoon, Eros naurahti.

Suomessa on Pohjolan paras yleisö

Ramazzottin Euroopan kiertue tulee Suomeen marraskuun 14. päivä. Edellisestä Suomen vierailusta onkin ehtinyt kulua jo viisi vuotta.

– Suomessa on Pohjolan paras yleisö. Ja maailmanluokan urheilijoita, Eros hehkutti.

Suomalaisten urheilijoiden nimet muistuivat välittömästi mieleen jalkapalloa ja Formuloita seuraavalta laulajalta.

Sami Hyypiä! Sillä miehellä on pallo- ja pelisilmää. Forza Hyypiä!, poppari väläytti.

Ramazzotti käy joka vuosi seuraamassa Imolan ja Monzan F1-kisoja.

– Italialaiseen tyyliin rakastan Ferraria ja arvostan suuresti Kimi Räikköstä, mutta kannustan myös Heikki Kovalaista. Kimi on todellinen lahjakkuus, joka taistelee mestaruudesta viimeiseen asti. Toivottavasti Ferrarin valta säilyy ja suomalainen voittaa lisää mestaruuksia. Seuraavalla varikkovierailulla annan Kimille levyn aitoa italialaista menomusaa Räikköselle. Toivottavasti se on kunnon musaa myös hänen mielestään, Eros letkautti.


Teksti: Rent A Report

Kuvat: Sony BMG

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.