Erikoiset kesätapahtumat saapuvat jälleen – lähtisitkö mukaan?

Suomen kesä on pullollaan festareita, stand up -keikkoja ja muuta mukavaa, mutta mitkä tapahtumat lukeutuvat Suomen erikoisimpien joukkoon?

Sanat urheilu ja hulluus sopivat hyvin yhteen ja sen huomaan myös lukuisista erikoisista tapahtumissa, joita järjestetään Suomessa aina kesäisin.

Kesällä on ihanaa irtautua arjesta ja mikä sen parempi vaihtoehto, kun osallistua tai käydä katsomassa kuinka suomalaiset ottavat mittaa toisistaan oudoissa merkeissä.

Kännykänheiton MM-kisat

Lähes jokainen saattaa välillä haaveilla kännykän heittämisestä seinään. Ratkaisu tähän ongelmaan saattaa hyvinkin löytyä Savonlinnasta, sillä siellä järjestetään elokuussa Kännykänheiton MM-kisat.

Lypsyjakkaranheiton SM-kisat

Kangaslammella vietetään perinteiset Lypsyjakkaranheittokilpailut 5. heinäkuuta.

Kaljakellunta

Kaljakellunta on epävirallinen tapahtuma, jonka aikana satunnainen määrä olutta juovia ihmisiä kelluu kumiveneissä tai muissa kelluvissa välineissä esimerkiksi Helsingin alueella.

Suopotkupallon MM-kisat

Suomalaiset ovat tunnettuja sisukkuudestaan ja sitä todella tarvitaan, kun rämmitään suossa ja yritetään potkia palloa. Suopotkupallon MM-kisat järjestetään 18.-19. heinäkuuta Hyrynsalmella.

Saappaanheiton MM-kisat

Saappaanheiton MM-kisat on yksi vanhimpia suomalaisia kesäkisoja. Saappaanheiton MM-kisat järjestetään tänä vuonna Ruotsissa, 11.-12. heinäkuuta.

Kaarnalaivojen SM -kisat

Kaarnalaivojen SM-kisat järjestetään Vääksyssä 26. heinäkuuta. Kisoissa on kaksi osaa, nopeuskilpailu ja kauneuskilpailu.

Eukonkannon MM-kilpailut

Tarvitseeko parisuhde uutta erikoista potkua? Eukonkannon MM-kilpailujen aikana parisuhde saa uudenlaisen kipinän. Kilpailut järjestetään Sonkajärvellä 4.-5. heinäkuuta.

Kesäpilkin MM-kisat

Kesäpilkin MM-kisat järjestetään Pudasjärven kaupungissa. Kyseinen kilpailu kestää viikon ja se tunnetaan myös nimille Pilikkiviikko. Jokainen pilkkimisestä nauttiva voikin varata kalenteristaan 21.-27. heinäkuuta, jotta pääsee kisoihin mukaan.

MM-REISKA-turnaus

Vesannon urheilukentällä saa taas antaumuksella pukea jalkaansa omat Reinot tai Ainot. Turnaus järjestetään 24.-26. heinäkuuta. Maailmanmestaruuksista kamppaillaan erikseen Reinojen ja Ainojen kilpasarjoissa.

Rautakankikävelyn MM-kilpailut

Sauvakävely saattaa osasta tuntua hieman liian kevyeltä kuntoilu vaihtoehdolta. Silloin kannattaa suunnata Mustialaan Rautakankikävelyn MM-kilpailuun 15. heinäkuuta.

Ilmakitaransoiton MM-kisa

Ilmakitaransoiton MM-kisoja on järjestetty jo monta kertaa, mutta seuraavan kerran niitä juhlitaan 27.-20 elokuuta Oulussa. Kansallisia osakilpailuja kisataan maailmalla kevään ja kesän aikana, ja koko ilmakitaravuosi kulminoituu MM-finaaliin Rotuaarin aukiolla perjantaina 29. elokuuta.

Kukonkieunnan SM-kilpailu

Lylyn kesälauantai ja Kukonkieunnan SM-kilpailu järjestetään 12. heinäkuuta klo 9.00 alkaen.

Chilinsyönnin MM-kilpailu

Ruoka on suomalaisten suuri intohimo ja jotkut nauttivat erityisesti hyvin tulisista mauista. Tampereella järjestetään 15.-17. elokuuta Chilinsyönnin MM-kilpailut Chilifestin aikana.

Marjastuksen MM-kisat

Marjastuksen MM-kisojen aikana täytyy kerätä puolukoita tunnin aikana mahdollisimman paljon. Kilpailu järjestetään Suomussalmella 6. syyskuuta.

Lue myös:

    Uusimmat