Erika keksi itselleen ärsyttävän "influensseripersoonan" ja tunki jokaisen tallenteensa täyteen kliseitä – katso hupiversiot videoista, joita olet jo nähnyt kyllästymiseen asti!

Näin kauneussuodattimet toimivat Instagramissa – Katso video! 3:00
Katso myös: Näin kauneussuodattimet toimivat Instagramissa.

Erika Priscilla päätti ryhtyä teeskentelemään somevaikuttajaa ja singahtikin pian suosioon.

Oletko sinäkin nähnyt sosiaalisessa mediassa roppakaupalla samanlaisia videoita: hymyilevä somevaikuttaja kiittelee seuraajiaan aina samalla tavalla hymyillen ja muistaa joka kerta muistuttaa esimerkiksi kanavansa tilaamisen tärkeydestä?

Erika Priscilla on nähnyt samat videot. Nyt hän tekee niistä parodiaa, kertoo In The Know -sivusto.

Keksi itselleen persoona Qelsin, joka on stereotypinen somevaikuttaja

Somevaikuttajia on maailmalla kritisoitu esimerkiksi ilmaisten palveluiden ruinaamisesta ja vaarallisten matkakuvien ottamisesta. Erika kehittikin itselleen ärsyttävän "influensseripersoonan", Qelsin, joka julkaisee videoita TikTok-palvelussa.

Videoillaan Erika, 27,  jakelee vaikuttajahahmossaan esimerkiksi tyylivinkkejä ja reseptejä.

Quelsin suosikkihokemia ovat esimerkiksi "tämän päivän video on vähän erilainen" sekä ilmoitus siitä, että hän aikoo "vain nopeasti" tulla kertomaan seuraajilleen jotakin. Hän myös kikattaa koko ajan.

– Suuri osa sisällöistäni on tosielämän tilanteiden inspiroimaa, mikä tekee siitä samaistuttavampaa yleisölleni. Olen nähnyt hahmon kasvavan aina vain enemmän liioitelluksi, kun vain jatkoin sisällön tuottamista, Erika kertoi haastattelussa.

"Halusin vain nopeasti kertoa, että rakastan teitä niin paljon..." Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Qelsi kertoo saamistaan tuotteista ja kertoo, miten näyttää "upealta". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Influensseri kertoo "salaisesta projektistaan", josta ei tietenkään voi kertoa mitään. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

"Tämän päivän video on vähän erilainen". Se sisältää tunteikasta kyynelehtimistä. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Qelsi puhuu korkealla äänellä ja toistaa samat matrat

Erika matkii somevaikuttajien maneereja esimerkiksi puhumalla tietyllä, pirteällä äänensävyllä tai hokemalla samoja asioita joka videollaan. Tapa on tuttu somemaailmasta.

– Moni aloittaa joka videon sanomalla "hei, tyypit", tai korostaa ennen uuden topin kuvailemista kaikille, että on saanut "niin paljon kysymyksiä topista". Olemme kaikki olleet Instagramissa vuosia ja seuranneet vaikuttajaa tai kahta, joten tiedämme jo, että moni käyttää samoja sanoja tai fraaseja.

Selvästi Erikan keksimä hahmo osuu jonkunlaiseen hermoon, sillä hänen videoitaan katsotaan aina satoja tuhansia kertoja. Osa on kerännyt miljoonayleisön.

Vaikuttaja näyttää hiustenkuivauskokeensa tulokset ja on "vähän hermostunut". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Lue myös:

    Uusimmat