Pariskuntaa kritisoidaan "vastuuttoman" lomakuvan takia: "Riskeeraisitte henkenne kuvan vuoksi?"

Tutkimus: 259 ihmistä kuoli selfietä ottaessa 2011-2017 1:06
Selfiet ovat johtaneet kuolemiin.

Lumoavista matkailukuvistaan tunnetut somevaikuttajat joutuivat somemyrskyn silmään vaaralliseksi leimatun kuvansa vuoksi.

Matkabloggareina tunnetut Instagram-vaikuttajat Raquel ja Miguel ovat joutuneet kritiikin kohteeksi julkaistuaan liikkuvassa junassa otetun kuvan, jota moititaan vaaralliseksi.

Portugalilaisparin Instagram-tilillä on yli 230 000 seuraajaa, joista moni tyrmäsi erään parin lukuisista matkakuvista, uutisoi muun muassa New York Post.

Kuvassa Sri Lankassa Ella-nimisen kaupungin läpi junalla matkannut pari roikkuu vaarallisen näköisesti junasta. Miguel antaa kuvassa suukon tyttöystävänsä otsalle Raquelin roikkuessa täysin junan ulkopuolella pitäen vain kiinni junavaunun tangosta.

"Emme koskaan tekisi mitään vaarallista..."

Pariskunnan itsensä mukaan juna liikkui todella hitaasti, kertoo New York Post. Heidän mukaansa tekoon ei liittynyt riskiä.

– Emme koskaan tekisi mitään vaarallista kuvan vuoksi, pari toteaa kuvan kommenteissa.

Pariskunta kertoo Instagram-kommenteissa, että he pyysivät matkustajaa junassa ottamaan kuvan puolestaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

Vaikka juna olisikin liikkunut hitaasti, se kulki juuri sillan yli, joten otteen lipeämisellä olisi voinut olla kohtalokkaat seuraukset.

"Riskeeraisitte henkenne kuvan vuoksi?"

Lukuisat Instagram-käyttäjät ovat kommentoineet kuvan ottamiseen sisältyvää tarpeetonta riskiä.

– Riskeeraisitte henkenne kuvan vuoksi? Vain, että voisitte julkaista sen sosiaalisessa mediassa? ihmettelee käyttäjä anonna_17.

– Olen vaikuttaja itsekin ja minusta tällaiset kuvat ovat vastuuttomia. Ymmärrän, että tämä on ihana kuva ja kiitokset tuntemattomalle kuvaajalle, josta tämä pari nyt hyötyy. Mutta tuollainen stuntti, vaikka se olisikin "täysin turvallista", on typerää, jopa idioottimaista, tylyttää rrrudya ja muistuttaa somevaikuttaja Alexey Lyakhin traagisesta, kuolemaan johtaneesta onnettomuudesta.

– Kuolette tekemällä tällaisia asioista. Tämä on vain typerää, ihan kuten ne ihmiset, jotka ottavat selfieitä ja putoavat kallioilta. Tämä ei ole söpöä tai viisasta, vain typerää, toteaa myös natalierp22.

– Voi ei! Tämä on kuin kerjäisi onnettomuutta. Oikeasti? Oletteko niin tyhmiä? Jonkun hiton kuvan takia? Voi luoja, että olen onnellinen siitä, että olette jonkun toisen lapsia. Rukoilen vanhempienne puolesta. Hävetkää te kaksi, torui ladiebugg71.

– Toivon vain, ettei kukaan kuole yrittäessään ottaa samanlaista kuvaa, huomautti renatasorogastua.

– Hengen riskeeraaminen selfien vuoksi on tyhmintä ikinä, totesi _crystal_therapy.

Pariskunta on tuttu upeista kuvistaan.Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Tämä on kaunis"

Parille on löytynyt myös puolustajia. Moni kommentoija ilmoitti, ettei ymmärtänyt kohun syytä.

– Olen ollut tuossa junassa, ja olette oikeassa – se liikkuu hyvin hitaasti. Kaikki roikkuvat siitä toisinaan, totesi Instagram-käyttäjä cockatoowanderers.

– Tämä on kaunis! En tiedä, mistä ihmiset ovat niin hermostuneet, kehui jai_lynno.

Pari hyötyi somemyrskystä, sillä lukuisat kommentoijat kertoivat löytäneensä tilin kuvan saaman huomion vuoksi ja alkaneensa seuraamaan paria.

Vaaralliset lomakuvat ovat aiemminkin olleet puheenaiheena. Tutkijat ovat suositelleet turistikohteisiin selfie-kieltoa turvallisuussyistä, sillä kuvien nappaamisesta johtuvat kuolemantapaukset ovat merkittävästi kasvaneet viime vuosina.

Kaikki lifestyle-aiheiset artikkelit löydät täältä.

Lue myös:

    Uusimmat