Eri lämmitysratkaisut

Asun Suomenlinnassa yli 100-vuotiaassa hirsitalossa, johon tulee 1982 asennettu kaukolämmitys. Lämpökeskus on ollut yhteinen toisen talon kanssa. Nyt kesäkuun lopussa yhteisomistus puretaan ja lämpökeskus jaetaan talojen kesken ja molemmat hankkivat omat lämmityslaitteensa. Ne ovat jo ikäloput, joten uusiminen olisi aiheellista muutenkin.

Ongelma ei olekaan tämä, vaan se, että oman taloni toisen asunnon omistaja haluaa vaihtaa meidän lämmityksemme sähköksi. Minusta idea on päätön, siinähän pitää uusia patteristoja myöten kaikki, kun muuten tarvitsisimme vain uudet lämmityslaitteet, yhden sähkölämmitteisen vesijohdon vedon ja hieman seinän muurausta. Hänen mielestään olemme päättämässä lämmitysjärjestelmästä, minun mielestäni olemme päättämässä vain siitä, minkä urakoitsijan palkkaamme asentamaan uudet laitteet.

Miten etenen? Mitä asioita minun pitää selvittää? Onko valmiita vertailuja olemassa?

Jos lämmönjakoverkostonne on hyväkuntoinen, on järjetöntä muuttaa koko lämmitysmuotoa. Toisaalta voihan sähkölläkin lämmittää vettä, jota putkistoissanne kierrätetään. Mielestäni teidän kannattaisi ottaa yhteyttä LVI-alan konsulttiin / suunnittelijaan, joka kertoo teille mikä on taloudellisesti kannattavin ratkaisu. Puolueetonta tietoa lämmittämisestä löytyy osoitteesta www.motiva.fi

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja