Epäily: Jari Aarnion huumepoliisi salasi tietoja murharyhmältä Volkan Ünsalin tutkinnassa – "Aarnio tiesi murhasta etukäteen"

1:53
Rikospaikka: Jari Aarnion huumepoliisin epäillään salanneen tietoja murharyhmältä

Tutkinnanjohtaja Jukka Haaviston mukaan on syytä epäillä, että Jari Aarnion huumerikosyksikkö salasi tietoja Helsingin poliisin murharyhmältä Volkan Ünsalin murhatutkinnassa 2003. Huumepoliisin entistä päällikköä Jari Aarniota ja entistä rikollispomo Keijo Vilhusta epäillään jutussa murhasta.

Tutkinnanjohtaja Jukka Haavisto kertoo tutkinnan etenemisestä illan Rikospaikassa, jonka haastattelusta osa on yllä katsottavissa.

Volkan Ünsal tapettiin Helsingin Vuosaaressa 16. lokakuuta 2003. Jutussa tuomittiin elinkautisiin tekijöinä Raimo Andersson, Jani Leinonen ja Janne Raninen sekä yllyttäjänä Leo Carmona.

Uusi tutkinta alkoi loppuvuodesta 2013. Leinonen otti yhteyttä Helsingin väkivaltarikosyksikköön, kun Aarnio-vyyhdissä paljastuivat Aarnion ja Vilhusen läheiset välit.

– Murhasta tuomittu kertoi uusia asioita ja Helsingin poliisi teki asiassa tutkintapyynnön krp:lle, Haavisto sanoo.

Aarniota epäillään murhasta

Aluksi jutussa oli epäiltynä vain entinen UB-pomo Keijo Vilhunen, mutta sittemmin tutkinta laajeni ex-huumepoliisi Aarnioon.

Molemmat saivat aikanaan pitkät tuomiot ns. tynnyrijutussa, josta edelleen odotetaan päätöstä Helsingin hovioikeudessa.

– Aarniota epäillään murhasta sillä perusteella, että hän on ollut tietoinen henkirikosuhasta, kuka sen tekee ja milloin se tapahtuu. Hän oli ottanut tehtäväkseen uhrin suojelemisen, Haavisto sanoo Rikospaikan studiossa.

Rikospaikka 24.1.2018

Katso murhasta tuomitun Janne Ranisen haastattelu 

Aikanaan Vilhunen oli muutaman päivän pidätettynä Ünsallin jutussa, mutta tutkinta lopetettiin.

Nyt Haaviston mukaan tutkinnassa on saatu lisää tietoa laajoissa kuulusteluissa ja myös aikanaan murharyhmältä salatuista teletiedoista.

Vilhusen ja Aarnion lisäksi jutussa epäillään kahta huumepoliisissa työskennellyttä poliisia virkarikoksesta. Kaikki epäillyt ovat kiistäneet rikosepäilyt.

Rikospaikka keskiviikkoisin 22.35 MTV3

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja