Ensitunnelmat Huawei-uutuuksista: MateBook X Pro merkittävä parannus – MediaPadit vaikuttavat laadukkailta

Huawein uudet P20-älypuhelimet ovat tulossa vasta maaliskuun lopulla, joten tämän viikon Mobile World Congress -messujen yhteydessä julkistuksissaan Huawei keskittyi nyt tabletteihin ja kannettaviin tietokoneisiin.

MateBook X Pro merkittävä parannus edeltäjästään MateBook X:stä

Huawei lähti kannettavien tietokoneiden markkinoille mukaan viime vuonna, ja toi markkinoille Suomessa MateBook X:n. Nyt esiteltiin sen seuraajaksi MateBook X Pro.

MateBook X Pro on monin tavoin paranneltu versio MateBook X:stä. 13 tuumasta 13,9 tuuman kokoon kasvatettu näyttö kattaa nyt suuremman osan koneen pinta-alasta, näyttö-runkosuhteen noustua jopa 91 prosenttiin. Näytönreunukset ovat nyt aiempaa pienemmät, ja tarjolla samassa koossa suurempi näyttö. Näytössä on 3000×2000 pikseliä.

Erikoisin ratkaisu uudessa MateBook X Prossa on kamera, joka on näytönreunusten pienetyessä pitänyt siirtää. Kamera löytyy näppäimistön ylimmältä riviltä näppäimestä, joka nousee painamalla ylöspäin. Kameran sijoitus on ovela – samallahan ratkeaa myös kameraan liittyvä pelko salakuvauksesta – mutta kameran kuvakulma jää pikaisella kokeilulla liiaksi alaviistoon tällä ratkaisulla.

Lisäksi luonnollisesti MateBook X Pron sisällä on tapahtunut muutoksia. Huawei käyttää MateBook Pro X:ssä Intelin 8. sukupolven Intel Core i -suorittimia. Parhaimmillaan laitteeseen saa Intel Core i7-8550U -suorittimen. Perusmallissa on vaatimattomampi Core i5 -suoritin. Uudessa MateBook X Prossa on myös 20 prosenttia aiempaa tehokkaampi jäähdytysjärjestelmä. Suorittimen tukena laitteessa on erillinen NVIDIAn GeForce MX150 -näytönohjain, kun aiemmassa MateBook X:ssä oli vain Intelin suorittimeen integroitu näytönohjain.

Myös liitäntöjen määrä on kasvanut. Kahden USB-C-portin jatkoksi mukaan on tuotu perinteinen USB-A-portti. Lisäksi USB-C-porteissa on nyt Thunderbolt 3 -tuki. Uutta on myös kaiutinten lukumäärän kasvu neljään. Kaiuttimissa on myös Dolby Atmos -tilaäänituki.

MateBook X Pro painaa 1,33 kilogrammaa. Laitteen rakenne ja laatutuntuma ovat huomattavasti parempia kuin edeltävässä MateBook X:ssä, joka taipuu konetta näyttöosan ollessa auki alakulmasta nostettaessa. Pikaisella kokeilulla myös MateBook X Pron kosketuslevyn toimivuus oli nyt hyvällä tasolla. Näin MateBook X Prossa on korjattu kaksi MateBook X -arvostelussa aiemmin kritisoimaamme seikkaa, ja kokonaisuus vaikuttaa pitkälti erinomaiselta. Uutuuden todellinen akkukesto on toistaiseksi mysteeri. Huawei itse lupaa käyttöaikaa yhdellä akullisella 12 tuntia videoiden toistossa, 14 tuntia toimistotyöskentelyssäja 15 tuntia nettiselailussa

MateBook X Pro tulee saataville kahtena värinä harmaana ja hopeisena.

MateBook X Pro on tulossa myyntiin toisella vuosineljänneksellä huhti-kesäkuussa 1 499 – 1 899 euron hintaan.

MateBook X Pron hinnat

  • Intel Core i5 / 8Gt RAM / 256 Gt SSD: 1499 euroa
  • Intel Core i7 / 8Gt RAM / 512 Gt SSD: 1699 euroa
  • Intel Core i7 / 16Gt RAM / 512 Gt SSD: 1899 euroa

MediaPad M5 -tablettien laatuvaikutelma on hyvä

Kolmena mallina tuleva MediaPad M5 on nyt Huawein uusi premium-luokan vaihtoehto Android-tablettia hakevalle.

MediaPad M5 -tabletit ovat laadukkaan tuntuisia vankalla alumiinirakenteella sekä sisältävät myös asiallista tekniikkaa. Viime vuoden P10-puhelimista ja Honor 9:stä tuttu Kirin 960 -järjestelmäpiiri on edelleen kelpo valinta paremman luokan tablettienkin aivoiksi.

MediaPad M5 10 on varustettu 10,8 tuuman näytöllä ja MediaPad M5 8:ssä näytön koko on 8,4 tuumaa. Kamerat ovat MediaPad M5 -tableteissa tarkkuudeltaan takana 13 ja edessä 8 megapikseliä. Hienoinen yllätys on, ettei mukana ole LED-kuvausvaloa.

Kädessä uudet MediaPadit tuntuvat keveiltä ja paksuutta niillä on vain noin 7 millimetriä.

Android-tabletteja on markkinoilla paljon, mutta monet niistä laadultaan ja tekniikaltaan heikompia. Huawein uusien MediaPadien tapaisia premium-tabletteja on nähty lähinnä vain Samsungilta, jolta myös odotetaan piakkoin seuraavan sukupolven Galaxy Tab S4:ää.

MediaPad M5 -tableteissa on 4 gigatavua RAM-muistia ja 32, 64 tai 128 gigatavua tallennusmuistia. MediaPad M5 10 Prossa tallennusmuisti on korotettu 64 suoraan gigatavuun, minkä lisäksi ainoastaan se tukee M-Pen-kynän käyttöä ja tulee saataville vain 4G LTE -versiona. MediaPad M5 10 Pron saatavuudesta Suomessa ei ole vielä tietoa, mutta MediaPad M5 8 ja MediaPad M5 10 ovat tulossa saataville toisen vuosineljänneksen eli huhti-kesäkuun aikana.

MediaPad M5 -uutuuksien hintoja ei ole vielä erikseen kerrottu Suomen osalta, mutta julkistustilaisuudessa annettujen tietojen mukaan MediaPad M5 10:n hinta on 399-549 euroa tallennusmuistin määrästä ja 4G LTE -tuesta riippuen, MediaPad M5:n puolestaan 349-499 euroa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja