Ensitreffit-Riia kertoo tienneensä jo suhteen alkuvaiheessa, että hän eroaa Aleksista – "Se oli aika selkeä ratkaisu"

Ensitreffit-Riia kertoo tienneensä jo suhteen alkuvaiheessa, että suhde Aleksiin ei jatku – "Se oli aika selkeä ratkaisu" 8:51
Riia kertoo nyt MTV Uutisten videohaastattelussa, miksi hän lopulta erosi Aleksista.

Ensitreffit-Riia kertoo MTV Uutisten haastattelussa, että hän tiesi jo varhain, ettei suhde Aleksiin tule jatkumaan. Riia kertoo, että läheisyyden ylläpitäminen oli tämän vuoksi vaikeaa ja paljastaa myös, mikä ratkaisi suhteen suunnan.

Ensitreffit alttarilla -ohjelmassa oululaisen Aleksin, 26, kanssa avioitunut helsinkiläinen Riia, 30, paljastaa MTV Uutisten erikoishaastattelussa tienneensä eropäätöksestään jo kauden puolivälissä, noin kolmen viikon kuluttua vihkimisestä.

Minulla oli niin vahva fiilis siitä, että suhde tulee jäämään pelkästään kaveripohjalle, niin se oli aika selkeä ratkaisu omalta osaltani, Riia kertoo nyt.

Minulle ei vain tullut niitä vahvempia, romanttisia tunteita, vaikkei meillä ollut mitään isompia ongelmia. Ja minulle tuli myös vahvasti sellainen olo, ettei niitä tule myöskään syntymään.

Hän kertoi ajatuksistaan avoimesti jo tuolloin Aleksille, vaikkei tätä näytetty ohjelmassa.

Pyrin pitämään Aleksin ajan tasalla minun fiiliksistäni koko ajan, mutta luulen, että se (ero) tuli silti Aleksille vähän yllätyksenä, Riia sanoo MTV Uutisten videohaastattelussa.

Luulen, että Aleksi olisi halunnut vielä jatkaa tutustumista, jotta romanttiset tunteet olisivat vielä syttyneet.

Riia ei halunnut myöskään antaa Aleksille liikaa toivoa suhteen jatkumisesta sen jälkeen, kun hän tiesi, ettei suhteesta tule mitään.

Riia huomasi, että pelkkä vetovoima ei liimaa paria yhteen.

Kuten meilläkin kävi ilmi, niin pelkkä vetovoima ei riitä. Vaikka vetovoima oli aluksi tosi voimakas, niin ei se kerro lopulta mitään siitä, tuleeko niitä syvempiä tunteita. Mutta vetovoima on toki tosi tärkeä osa suhdetta.

"Alku oli meillä tosi ihana"

Ratkaiseva käänne Riian tunteissa tapahtui kauden puolivälissä.

Alkuhan meillä oli tosi ihanaa, ja se varmaan näkyikin. Silloin oli paljon läheisyyttä ja tosi hyvä fiilis. Mutta kun se arki alkoi, niin alkoi myös huomata ne eroavaisuudet, Riia kertoo.

Arki iski päälle varsin nopeasti, kun pari oli vuorokauden ympäri jatkuvasti yhdessä.

Riia kertoo, että myös tietyt kaksikon toisistaan poikkeavat käytösmalli hiersivät ja vaivasivat häntä, mutta hän uskoo, että ne olisivat olleet selätettävissä, mikäli tunteita olisi ollut riittävästi.

Tarvitsen tosi paljon omaa aikaa ja tilaa. Se on minun tapani nollata asiat, että lähden vaikka yksin lenkille. Aleksi olisi halunnut olla tiiviimmin yhdessä. Arjen rutiinit olivat myös aika erilaisia, Riia kuvailee.

Mutta en usko, että syy päätökseeni on niissä. Ne tilanteet eivät vaikuttaneet siihen lopputulokseen.

Myös erilaiset käsitykset läheisyydestä muodostuivat jossakin vaiheessa kaksikon haasteeksi, sillä heillä oli siihen liittyen paljon väärinymmärryksiä.

Kun aloin puolivälin jälkeen vetäytyä, en ollut enää niin lähellä Aleksia, niin oli vaikea antaa ja ottaa vastaan läheisyyttä. Ymmärrän Aleksiakin, koska lähdimme aluksi niin vauhdilla liikkeelle, ja sitten ne omat tunteet muuttuivat aika nopeastikin, Riia kertoo.

Sopuisasti eron hetkellä

Pari erosi kuitenkin varsin sopuisasti, sillä he pitivät toisiaan kädestä vielä asiantuntijoiden edessä eropäätöksestä kertoessaan. 

Riia kertoo MTV Uutisille, että jopa erikoiselta vaikuttanut tilanne johtui siitä, että he välittivät toisistaan kaikesta huolimatta valtavasti.

Päätöspäivä oli meille molemmille tosi raskas.

Riiaa harmitti erityisesti se, että Aleksi joutui pettymään lopulliseen ratkaisuun. 

Totta kai se tuntui pahalta, kun Aleksilla oli kuvausten jälkeen vaikeampia aikoja.

Riia kertoo yllä olevalla videolla myös siitä, mitä hän ajatteli kuullessaan, että Aleksi asuu aina Oulussa saakka ja mitä hän ajatteli kaksikon ikäerosta.

Katso Töllötuomareiden erikoisjakso, jossa kauden osallistujat kertovat, mitä päätösten taustalla todella tapahtui:

Töllötuomarit puivat Ensitreffit-parien päätökset 20:15

Lue myös:

    Uusimmat