Ensimmäisen kierroksen vastaehdokkaat onnittelivat Stubbia vaalivoitosta

Suomella on uusi presidentti – vaali-illan parhaat palat 11:44
Katso myös: Suomella on uusi presidentti – vaali-illan parhaat palat

Monet presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella karsiutuneista ehdokkaista ovat jo onnitelleet Suomen seuraavaa presidenttiä Alexander Stubbia.

Ensimmäisellä kierroksella kolmanneksi parhaan äänisaaliin saanut valitsijayhdistyksen ja keskustan Olli Rehn toivotti Alexander Stubbille "menestystä vaativassa tehtävässä vaikeana aikana".

– Asiallinen, tiukka kampanja vahvistaa suomalaista demokratiaa ja antaa uudelle TP:lle vankan pohjan johtaa Suomen ulkopolitiikkaa, Rehn kirjoitti viestipalvelu X:ssä.

Rehn kiitti myös Stubbille toisella kierroksella hävinnyttä vihreiden tukemaa valitsijayhdistyksen ehdokasta Pekka Haavistoa hienosta kampanjasta.

"Viesti yhtenäisyyden merkityksestä tärkeä"

Niinikään vasemmistoliiton ehdokkaana presidentiksi pyrkinyt Li Andersson ja kristillisten Sari Essayah onnittelivat Stubbia.

– Presidentin tärkein työtehtävä on rauhan ja vakauden edistäminen. Hieno kampanja ja viesti yhtenäisyyden merkityksestä on myös todella tärkeä tässä ajassa. Andersson kirjoitti X:ssä.

–  Lämpimät onnittelut Alexander Stubb. Voimia ja Jumalan siunausta tasavallan presidentin tehtävään, sanoo puolestaan Essayah.

Anderssonin onnitteli viestissään myös Haavistoa.

– Upea kampanja ja hieno loppukiri.

Samaten SDP:n ehdokas Jutta Urpilainen onnitteli Stubbia valinnasta ja kiitti Haavistoa hienosta kampanjasta.

– Uskon, että saamme Alexander Stubbista presidentin, jonka johdolla edistetään rauhaa lähialueilla ja Suomen aktiivista roolia maailmassa. Lämpimät onnittelut, Alex!

Liike Nytin puheenjohtaja ja presidenttiehdokas vaalien ensimmäisellä kierroksella, Harry Harkimo, onnittelee niin ikään Stubbia ja toivottaa tälle voimia uudessa tehtävässään.

– Onnittelut ja voimia uudelle presidentille vaativaan tehtävään! Maailma on sekavassa tilassa, eli kyllä nyt sille kestävyyskunnolle on käyttöä, Harkimo tokaisee X:ssä.

"Suomi saa sinusta erinomaisen presidentin"

Myös puolueiden johtajat julkaisivat viestejä X:ssä onnitellakseen Stubbia.

– Suuret onnittelut Alexander Stubb, tuleva tasavaltamme presidentti. Koko keskustan puolesta toivotan Sinulle menestystä ja viisautta, keskustan puheenjohtaja Annika Saarikkokirjoitti.

– Reilu kisa, kiitos siitä Pekka Haavisto, Saarikko lisäsi.

Stubbia onnitteli myös SDP:n puheenjohtaja Antti Lindtman, joka kiitteli muiden tavoin Haavistoa kampanjasta.

– Presidentin tehtävä on johtaa vakaasti ulko- ja turvallisuuspolitiikkaa yhteistoiminnassa valtioneuvoston kanssa. Ulkopolitiikassa laaja yhteistyö on jatkossakin tarpeen. Odotamme rakentavaa ja hyvää yhteistyötä tulevina vuosina, Lindtman kirjoitti onnittelujensa lomassa.

RKP:n puheenjohtaja, opetusministeri Anna-Maja Henriksson onnitteli Stubbia sekä suomeksi että ruotsiksi.

– Suomi saa sinusta erinomaisen presidentin. Voimia ja viisautta sekä hyvää yhteistyötä maamme parhaaksi toivottaen, Henriksson kirjoitti.

Juttua täydennetty 12.2.2024 kello 9.37.

Lue myös:

    Uusimmat