Ensihoitaja varasti vahvoja huumelääkkeitä sairaalasta ja paloasemilta – joukossa heroiinia vaarallisempaa ainetta

Helsingin Meilahden sairaalasta ja Länsi-Uudenmaan pelastuslaitoksen paloasemilta huumaavia lääkkeitä varastanut ensihoitaja on tuomittu viiden kuukauden ehdolliseen vankeuteen.

Länsi-Uudenmaan käräjäoikeuden tuomion mukaan nainen vei muun muassa kymmeniä ampulleja morfiinia sekä heroiiniakin vaarallisempaa fentanyyliä.

Tuomiossa viitataan muun muassa Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen lausuntoon, jonka mukaan fentanyyli on tavanomaisista opioideista kaikkein vaarallisin.

– Fentanyyli on painoyksikköä kohden 50–100 kertaa voimakkaampi kuin morfiini tai heroiini. Fentanyylin yleisimmät väärinkäyttötavat ovat suonensisäinen käyttö ja fentanyylilaastareiden pitäminen posken limakalvoa vasten. Voimakkuuden vuoksi yliannostuksen riski on suuri ja kuolemaan johtava hengityslama voi ilmaantua nopeasti, tuomiossa referoidaan lausuntoa.

Lisäksi nainen varasti muita lääkkeitä, muun muassa erittäin vaarallista oksikodonia.

Myönsi varastaneensa aineet 

Nainen myönsi poliisille varastaneensa aineet. Hän kertoi pitäneensä niitä hallussaan omaa käyttöä varten ja käyttäneensä aineita itse suun kautta ja suonensisäisesti.

Hän ei halunnut tulla kuulluksi oikeudessa ja myönsi syytteet sellaisina kuin syyttäjä niitä ajoi. 29-vuotias nainen selitti tekoaan lääkeriippuvuudella.

Varkaudet tapahtuivat vuosina 2016 ja 2017. HUS-Kuntayhtymä alkoi varkauksien paljastuttua selvittämään laajuutta loka-marraskuussa 2017 käymällä läpi työvuorolistoja ja kameratallenteita.

Naisen luvat toimia terveydenhuollon ammattihenkilönä peruttiin joulukuussa 2017.

Lue myös:

    Uusimmat