Ensi vuonna älypuhelimen akku hupenee entistä nopeammin – syy on tässä

Älypuhelinten akun kestot uhkaavat lyhentyä entisestään. Syynä on yhä useamman puhelinvalmistajan suosima entistä tarkempi näyttötekniikka.

4K on yleisesti käytössä oleva näyttötarkkuus taulutelevisioissa, mutta nyt se on tulossa myös älypuhelimiin. Sony esitteli jokin aikaa sitten maailman ensimmäisen 4K-näytöllä varustetun älypuhelimen, Xperia Z5 Premiumin.

4K:n haittapuolena on se, että se kuluttaa akkua enemmän kuin matalamman resoluution näytöt. Syynä on näytön vaatima prosessoriteho. Sony on huomannut tämän ja Premiumissa 4K-resoluutio on käytössä ainoastaan kuvien tai videon katselun aikana.

Kansainvälisissä arvioissa puhelimen 4K-näytölle ei löydetty juuri mitään hyötyä. Kyse onkin enimmäkseen markkinoinnista ja hinnan nostamisesta vedoten uusimpiin ominaisuuksiin. 4K:stä ei ole merkittävää hyötyä älypuhelimen pienissä näytöissä verrattuna hieman alhaisemman resoluution näyttöihin.

Markkinoilla ennustetaan, että Sonyn perässä myös Samsung ja LG. 4K-näyttö saatetaan nähdä jo ensi keväänä tulevassa Samsung Galaxy S7:ssä.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja