Mainos

Ensi-iltaa jännittävät näyttelijät suitsuttavat Puhdistus-elokuvaa

Tänään ensi-iltansa saavan Puhdistus-elokuvan tähdistö matkusti aamulla jännittyneissä tunnelmissa Helsingistä Tallinnaan. Elokuvan viron- ja suomenkieliset versiot esitetään tänään Tallinnassa.

Punaisella matolla nähdään koko elokuvan ja myös suomen elokuvataivaan kirkkaimpia tähtiä. Kaikki näyttelijät suitsuttavat elokuvaa ja korostavat aiheen tärkeyttä.

Pääroolia, ikääntynyttä Aliide Truuta näyttelevä Liisi Tandefeld yllättyi vahvasta historiallisesta perspektiivistä. Hän kertoo MTV3 Uutisille iloitsevansa siitä, että pääsi pitkästä aikaa valkokankaalle. Se herätti hänet omien sanojensa mukaan jälleen eloon.

– Kirja, elokuva ja koko aiheen esille tuominen on Sofi Oksaselta suuri teko. Suuri kunnia kuuluu myös ohjaaja Antti Jokiselle. Pidän kovasti hänen työskentelystään.

Toista pääroolia, Aliidea nuorena näyttelevä Laura Birn sanoo, että kokemuksena rooli oli erittäin hieno ja hyvällä tavalla intensiivinen.

– Kirja ja elokuvan naisroolit ovat todella hienosti kirjoitettu. Historiallinen perspektiivini laajeni huikeasti.

Seksiorjana pidettyä ja Venäjän mafiaa pakenevaa Zaraa näyttelee Amanda Pilke. Hänelle elokuvan tekeminen oli tähänastisen uransa rankin kokemus.

– Rankaksi työn teki aihe. Puhdistus on varsinkin naisnäkökulmasta raaka. Omat fyysiset rajat olivat myöskin koetuksella. Jännitän punaista mattoa, mutta odotan kuitenkin illalta todella paljon.

Pilke yllättyi historiasta ja siitä, että lahden toisella puolella on tapahtunut noin järkyttäviä asioita.

Aliiden siskoa elokuvassa näyttelee Krista Kosonen. Hänen mielestään on erittäin tärkeää, että rankat naisten tarinat kerrotaan.

– Aihe on tärkeä, mutta oli hyvin rankkaa. Olen jo nähnyt elokuvan eli ensi-ilta ei niin paljon jännitä, Kosonen toteaa.

Elokuvan tärkeintä miesroolia esittää Peter Frantzén. Hänen mielestään juuri tarina innoitti tekemään. Myös Frantzénille rooli Hans-nimisenä miehenä on uran kohokohta.

– Oli raskas, mutta hieno prosessi. Rooli vaati kylläkin rankkaa fyysistä muuttumista. Elokuva on hieno myös siksi, että kyseessä ei ole fiktiota ja naiset ovat pääosissa. Se tekee oikeutta kirjalle ja tarjoaa huiman emotionaalisen kokemuksen.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.