Mainos

Ennen tyhjä taulu, nyt näkyvät vankileiritkin – Pohjois-Korean kartta Googleen

Google on julkaissut kartan Pohjois-Koreasta. Internetin karttapalvelussa voi erottaa jopa pelätyt vankileirit. Yksityiskohtainen karttatieto julkaistiin muutama viikko sen jälkeen, kun Googlen johtaja Eric Schmidt oli vieraillut maassa.

Pohjois-Korea näyttäytyi aikaisemmin vain tyhjänä tauluna. Tiedot eristäytyneestä diktatuurista on haalittu satelliittien avulla. Googlen Map Maker -sovelluksessa kuka tahansa voi täydentää karttatietoa.

Googlessa näkyy muun muassa pääkaupungin Pjongjangin sairaaloita, metroasemia ja kouluja. Pääkaupungin ulkopuolella mielenkiintoisimmat kohteet – epäillyt vankileirit – näkyvät suurina harmaina alueina. Pjongjangissa vieraillut Schmidt oli vakuuttanut, että maa ei kehity ilman vapaata internetiä.

Itse pohjoiskorealaisille karttatiedoilla ei ole merkitystä, sillä vain maan johto saa käyttää internetiä. Osalla pohjoiskorealaisista on pääsy maan sisäiseen intranetiin, jonka sisällön määrittelevät valtion viranomaiset. Sen sijaan eteläkorealaisille, joista useilla on sukulaisia rajan takana, palvelu on tärkeä.

(MTV3–STT–AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.