Ennakko: Onko Litmanen Hakan kiusa?

Jari Litmanen iski 1990-luvun alussa yhdessä ottelussa peräti neljä maalia Hakan verkkoon Valkeakosken Tehtaan kentällä.

Viime viikolla ”Litti” ei FC Lahden vieraspelissä JJK:ta vastaan pelannut, mutta tänään mies palannee lahtelaisten kokoonpanoon Hakaa vastaan.

- Keskikesän pelit ovat Jarille hankalia allergioiden vuoksi. Lisäksi maaottelut painoivat vielä viime viikolla jaloissa. Nyt hän on kuitenkin taas harjoitellut meidän mukanamme, valmentaja Ilkka Mäkelä sanoo.

Litmanen on ollut Hakan valmentajan Olli Huttusen silmien alla maajoukkuetapahtumissa. Huttunen on Suomen A-maajoukkueen kakkosvalmentaja ja tuntee hyvin Litmasen taidot.

- Litmanen on pelaaja, joka pystyy kyllä taidoillaan kääntämään pelin kulun, Huttunen huomauttaa.

Hakan tämän kauden parhaan maalintekijän, Pietari Holopaisen pelaaminen tässä ottelussa on epävarmaa takareisivamman vuoksi.

Haka-FC Lahti – voiton avain

Hakan erikoistilanteet

Haka on iski kaksi kolmasosaa maaleistaan erikoistilanteiden jälkeen. Lahden valmentaja Ilkka Mäkelä on tämän huomioinut ja niihin vierasjoukkue kiinnittää takuulla huomiota. Viime vuoden tapahtumat Tehtaan kentällä ovat lahtelaisilla hyvin muistissa. Silloin Haka iski loppuminuuteilla kahdesti sivuvapareista ja käänsi pelin 2-1 –voitokseen.

Honka-KuPS - voiton avain

KuPS:n hyökkäyspeli

Valmentajanvaihdos ei auttanut KuPS:ia ainakaan ensimmäisessä pelissä. Maalia ei saatu Esa Pekosen johdolla myöskään VPS:n verkkoon. Se oli jo kuudes peräkkäinen peli, jonka KuPS hävisi tekemättä yhtään maalia. Helppoa maalinteko ei tule olemaan tänäänkään, kun vastassa on mitalisuosikeihin lukeutuva Honka.

Jaro-IFK Mariehamn – voiton avain

Hyvävireiset vastakkain

Sekä Jaro että IFK Mariehamn ovat pelanneet vahvan alkukauden. Jaro on ollut vahva kotonaan, IFK Mariehamn on puolestaan hävinnyt tähän mennessä vain yhden pelin. Ahvenanmaalaiset ovat olleet ikäviä vierailijoita Pietarsaaren keskuskentällä. Jaro ei ole Veikkausliigassa voittanut saarelaisia vielä kertaakaan kotiyleisönsä edessä. Sekä tasapelejä että tappioita on kaksi.

TPS-RoPS - voiton avain

Jatkuuko TPS:n nousu?

TPS:lle alkukausi oli vaikeaa, mutta vähitellen pelijuoni on Pasi Rautiaisen suojateilta löytymässä. Neljästä edellispelistään turkulaiset ovat napanneet kymmenen pinnaa. Tänään Kupittaalla vieraileva RoPS on HJK:n pystynyt voittamaan, mutta muista peleistä ei täyttä pottia ole irronnut. Lukuisat poissaolot haittaavat rovaniemeläisten urakkaa myös tällä kertaa.

Lue myös:

    Uusimmat