Mainos

Enemmistö suomalaisista väittää, ettei someta kesälomalla – kuulutko sinäkin heihin?

Jopa kaksi kolmesta suomalaisesta on pitänyt taukoa sosiaalisesta mediasta kesälomallaan, selviää matkahakukone momondon tutkimuksesta.

Kesäloma on parhaillaan todellinen irtiotto arjesta. Tästä syystä moni suomalainen haluaa irrottautua lomallaan myös sosiaalisesta mediasta.

Momondon tutkimuksen mukaan näin on tehnyt jopa kaksi kolmesta suomalaisesta joskus lomallaan. Heistä reilu kolmasosa ollut somelakossa tarkoituksella. 16 prosenttia on jättänyt sosiaalisen median rauhaan tahattomasti. Mahdollisuuksien puutteen vuoksi 12 prosenttia on lomaillut ilman somea.

Kolme prosenttia on ollut poissa sosiaalisesta mediasta matkaseuransa toiveesta. Viisi prosenttia puolestaan haaveilee sometauosta, mutta ei ole siihen ryhtynyt.

– Tutkimuksemme mukaan suomalaiset selvästi kaipaavat lomallaan irtiottoa – myös sosiaalisesta mediasta. Vaikka osa somelakoista selittyykin olosuhteiden pakosta, kuten nettiyhteyden puutteesta matkaillessa, osa suomalaisista selvästi haluaa pysytellä somen ulottumattomissa lomaillessaan, kertoo momondon Suomen maajohtaja Minttu Oramaa tiedotteessa.

Lähemmäs puolet vastaajista ei päivitä sosiaaliseen mediaan mitään lomalla ollessaan.

Kuitenkin lähes kolmasosa kertoo päivittävänsä somea. Eniten lomalla postataan lomakuvia. Suosituimpia sovelluksia ovat Facebook, WhatsApp ja Instagram.

 

Lähde: momondo.fi

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.