Mainos

Enemmän haittaa kuin hyötyä! 5 laitetta, joita ei koskaan kannata käyttää kuntosalilla

Asiantuntijan mukaan kuntosalin suosituimmat laitteet ovat samalla kaikkein tehottomimpia. 

Kuntosalin laitteet ovat yksinkertaisia, asiantuntijan mielestä vähän liiankin yksinkertaisia. Metabolisen harjoittelun asiantuntija BJ Gabbourin mukaan näissä laitteissa keho joutuu luonnottomaan asentoon, mikä lisää loukkaantumisriskiä entisestään.  

– Useimmissa laitteissa liike eristyy vain yhteen lihakseen, mikä tarkoittaa sitä, että poltat vähemmän kaloreita ja kehität vähemmän lihaksia, mies toteaa.  

Gabbour on listannut viisi suosittua kuntosalilaitetta, joita hän kehottaa välttämään. Laitteiden sijaan Gabbour suositteleekin kaikkia käyttämään rohkeasti vapaita painoja, joiden avulla useampi lihasryhmä pääsee töihin samanaikaisesti.

Laite 1: Viisto jalkaprässi

Jotta laitteesta olisi hyötyä, tulee vinoon jalkaprässiin ladata reilusti painoja. Tämä kaikki jalkaprässiin lataamasi paino kohdistuu kuitenkin Gabbourin mukaan suoraan alaselkääsi, joka joustaa paineen alla. Liikkeellä ei ole Gabbourin mukaan suurempaa vaikutusta pakaralihaksiin, jolloin tuloksena on ainoastaan tehoton, kipua aiheuttava liike.

Kokeile sen sijaan: Kyykky

Kyykky on tehokas liike, joka harjoittaa tehokkaasti kaikkia alavartalon lihaksia. Liikettä voi tehostaa pitämällä rinnalla kahvakuulaa tai käsipainoa. Joskus kevyempi kuormitus tuottaa parempaa poltetta, Gibbons toteaa.

Laite 2: Reisiojentajapenkki

Gibbonsin mukaan reisiojentajalaitteen liike ei vastaa lainkaan jalkojen luonnollista liikerataa, vaan tässä laitteessa jalat joutuvat yliojennukseen. Yliojennus ja nilkkojen lähellä sijaitseva paino aiheuttavat tarpeetonta rasitusta polville ilman suurta hyötyä.

Kokeile sen sijaan: Penkille nousu

Penkille nousu käsipainojen kanssa harjoittaa tehokkaasti niin etureisiä, pakaroita kuin vatsalihaksiakin. Samalla syke nousee ja kaloreita kuluu.

Laite 3: Rintaprässi

Rintaprässissä istumista suurempi ongelma on lihasten epätasainen harjoittaminen. Jos toinen käsi on heikompi, vahvempi käsi päätyy tekemään kaiken työn. Näin ollen heikomman käden lihakset eivät pääse kehittymään lainkaan.

Kokeile sen sijaan: Punnerrukset

Vanha kunnon punnerrus on Gabbourin mukaan tehokkain liike molempien rintalihasten tasapuoliseen harjoittamiseen. Punnerrukset harjoittavat samalla myös vatsalihaksia ja tasapainoa.

Laite 4: Loitontaja-lähentäjä-laite

Reisien yhteen puristaminen tai toisistaan loitontaminen harjoittaa hyvin harvoja lihaksia samalla, kun se rasittaa tarpeettomasti selkärankaa. Tämä laite voi saada myös polvilumpiosi taipumaan väärään asentoon. 

Kokeile sen sijaan: Yhden jalan kyykky

Loitontaja- ja lähentäjälihaksesi työskentelevät koko ajan tasapainon ylläpitämiseksi. Tätä tietoa kannattaa käyttää hyväksi myös treenatessa. Hyvä tapa näiden lihasten treenaamiseen onkin painon kanssa tehtävä yhden jalan kyykky, jossa useat eri lihakset joutuvat työskentelemään pitääksesi kehosi pystyssä.

Laite 5: Pohjelaite seisten

Gabbourin mukaan pohjelihasten harjoittamiseen suunnattu laite rasittaa ennemminkin alaselkää kuin pohkeita. 

Kokeile sen sijaan: Varpaille nousu

Pohjelihasten harjoittamiseen et tarvitse laitteita. Yksinkertainen varpaille nousu laittaa koko pohkeesi töihin kaikkein pienimpiäkin lihaksia myöten. Vaihtele treeniä ottamalla mukaan erikokoisia painoja ja tekemällä liikettä korokkeella.

Katso videolta ohje liikkeeseen, jonka avulla harjoitat tehokkaasti useita jalkojesi lihaksia. 

1:46

Lähde: Huffingtonpost 

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.