Mainos

"En halua kenenkään unohtavan häntä" – äiti jakoi sydäntäsärkevän päivityksen liian aikaisin syntyneestä lapsestaan

Keskenmeno ja lapsen menettäminen ovat äidin mukaan tabuja, joista tulisi puhua paljon avoimemmin. 

Jamie Otis kertoo lokakuun olevan hänelle ja hänen miehelleen, Doug Hehnerille, tärkeä, mutta samalla vaikea kuukausi. Yhdysvaltojen Ensitreffit alttarilla -sarjan ensimmäisellä kaudella tutustunut pariskunta meni aikoinaan naimisiin ensitapaamisellaan lokakuussa vuonna 2014, mutta sama kuukausi vei heidän esikoispoikansa 17. raskausviikolla.

– Tunsin oloni yksinäiseksi, eikä minulla ollut ketään, kelle puhua. Viime aikoina olen huomannut olevani entistä vihaisempi ja surullisempi, äiti kertoo syitä postaukseensa.

Otis toivoo, että hänen kokemuksensa auttaisi muita vanhempia puhumaan avoimemmin menetyksestään, eikä vain piilottelemaan suruaan. Yksin itkeminen ei auta ketään. 

– Toivon, että kuva suloisesta pojastani auttaisi ymmärtämään, että hän on harmiton ja avuton vauva, joka ansaitsee tulla muistetuksi, Otis toteaa.

Liian moni nainen kärsii menetyksestään yksin 

Äiti kertoo, että oli aina kuvitellut saavansa ison ja pyöreän vauvavatsan, jota hän voisi tunnustella ja tuntea lapsensa liikkeet sisällään.

– Mutta se kaikki on otettu meiltä pois. Meidän poikamme ei kasva turvallisesti sisälläni. Emme juhlista tulevaa asukkia baby showereilla eikä meillä ole lastenhuonettakaan.

Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä

Otis kertoo, että menetys on ajanut hänen elämänsä umpikujaan. Hän ei puhu tai kirjoita lapsestaan, eikä kukaan kysy hänestä mitään. Äiti on joutunut kärsimään yksin surunsa keskellä.

– En halua kenenkään unohtavan häntä tai käyttäytyvän kuin häntä ei olisi ollutkaan. 

– Jos olet menettänyt lapsesi, ymmärrä, että et ole yksin. Valitettavasti yksi neljästä naisesta kokee tämän, vaikka kukaan ei vielä puhu siitä, Otis kertoo.

Puhumattomuus voi johtaa syvään masennukseen, josta ei ole helppo palata takaisin normaaliin elämään.

6:35

Lähteet: Facebook, Jamieotis.com 

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.