Emily näyttää, kuinka helposti videoihin voi muokata vartaloaan: "Voin poseerata kehossa, jota minulla ei ole"

Somevaikuttaja Emily, 28, muistuttaa Instagramissa, että vartaloaan voi muokata videoihin hyvin erilaisen näköiseksi. Naisen päivityksestä kertoo Today

Brittiläinen podcastaaja ja somevaikuttaja Emily Clarkson julkaisi elokuun alussa videon, jolla hän osoittaa, miten helppo omaa ulkomuotoa on videoita varten muokata.

Filtteriä filtterin päälle

Elokuussa julkaistulla videolla Emily havainnollistaa, miten erilaisia filttereillä voi muokata ulkomuotoaan.

– Kaikki varmaan tiedämme jo, että on olemassa videoiden muokkaukseen tarkoitettuja ohjelmia. Luulen, ettemme ehkä kuitenkaan tajua, miten paljon niillä voi saada aikaan, hän sanoo videolla. 

Videolla 28-vuotias Emily lisää muokkaustoimintoja yksi kerrallaan. Katsoja näkee, miten esimerkiksi hänen vyötärönsä kapenee, jalat hoikistuvat ja kasvonsa muuttuvat.

– Voisin seisoa tässä edessänne sellaisena kuin kroppani todella on, mutta voin myös muokata vyötäröstäni kapeamman. Voin tehdä lantiostani vähän leveämmän ja rinnoistani isommat, Emily sanoo.

Emily havainnollistaa myös, miten hän voi muuttaa pituuttaan, olkapäitään ja jalkojaan.

Jos video ei näy, voit katsoa sen täältä.

– Voin teidän ruuduillanne poseerata kehossa, jota minulla ei ole. Voin jopa muuttaa kasvojani, niiden rakennetta ja silmieni väriä. 

– Näitä sovelluksia käyttämällä voin olla, mitä ikinä haluan, eikä minun tarvitse kertoa siitä teille.

Muistutus muokkaamisen helppoudesta

Emilyllä on videon katsojille tärkeä viesti.

– Joten muistattehan, kun seuraavan kerran näette Instagramissa jotain, joka aiheuttaa teille epävarman olon, että täällä on tosi helppo muokata asioita.

Emilyn seuraajat ovat kiitelleet häntä hänen viestistään.

Emilyn lisäksi esimerkiksi tanskalainen Josephine muistuttelee tilillään totuudesta somekuvien taustalla.

Editoitu kuvasto voi vaikuttaa itsetuntoon

Psykologi Jill Stoddard kommentoi Today-sivustolle Emilyn viestin olevan erityisen tärkeä siksi, että videoiden ja kuvien editointi voi olla erityisen haitallista ihmisille, jotka sellaista näkevät.

– Se ylläpitää epätodellista kehoihannetta, joka ei kuvasta sitä, miltä todella näytämme.

Stoddard sanoo, että ihmisillä on taipumus verrata itseään muihin. Silloin meiltä voi jäädä huomaamatta, että tuollainen vertailu tekee hallaa omanarvontunnolle. Muokatulle videosisällölle altistuminen voi saada ihmisen kyseenalaistamaan sen, riittääkö hän omana itsenään.

Näin suojelet itseäsi selaillessasi somesisältöä

Moni saattaa selailla sosiaalisen median kuvastoa vapaa-ajallaan, vaikka olisikin tietoinen tuollaisten epätodellisten kauneusihanteiden haitallisuudesta. Stoddard vinkkaa pari juttua, joilla jokainen voi koettaa suojella itseään somesisällön haitallisilta vaikutuksilta.

Ensimmäiseksi kannattaa rajoittaa sosiaalisen median käyttöä. 

– Tiedän tämän olevan ilmiselvää ja kaikki niin sanovat, mutta sillä on oikeasti väliä, Stoddard sanoo.

Somesta löytyy myös sellaista sisältöä, joka voi parantaa mielialaasi. Stoddard suositteleekin jokaista pohtimaan, millaista sisältöä selaa.

– Ryhdy kontrolloimaan sitä, mitä näet, sen sijaan, että antaisit someyhtiöiden tienata samalla, kun ne saavat sinut tuntemaan olosi masentuneeksi ja ahdistuneeksi.

Alla olevalla videolla näytetään, miten kauneussuodattimet toimivat Instagramissa.

Näin kauneussuodattimet toimivat Instagramissa – Katso video! 3:00
Näin kauneusfiltterit toimivat.

Lue myös:

    Uusimmat