Emily antaa lapsilleen päivällisen ja jälkiruoan samaan aikaan – taustalla olevaa ajatusta ylistetään

Ole tarkkana! Näin paljon välipalat sisältävät piilosokeria 3:26
Katso videolta, kuinka paljon välipalat voivat sisältää piilosokeria

Emily jakoi TikTokissa videon, jossa hän selittää, miksi antaa lapsilleen päivällisen ja jälkiruoan samaan aikaan.

”Mitä on jälkiruoaksi?” 

Yleinen huudahdus, jonka moni vanhempi on kuullut lapseltaan, ennen kuin lautanen on syöty tyhjäksi.

Eräs äiti on kertonut Tiktokissa tarjoilevansa päivällisen ja jälkiruoan lapsilleen samaan aikaan, jolloin vastaavia kysymyksiä ei kesken ruokailun kuulu.

Moni voi pitää ajatusta kummallisena, mutta @myeverydaytable-käyttäjänimellä kulkeva äiti vannoo sen nimeen, kertoo Mirror.

Emily Dingmann sai hämmästelyitä muiden julkaisemiensa videoiden alle lasten tavasta syödä jälkiruokaa samaan aikaan päivällisen kanssa. Hän vastasi kyseilyihin videolla, jolla kertoi perheensä tavasta.

– Kyllä, tarjoilen jälkiruokaa päivällisen kanssa. Aion toistaa tämän, tarjoilen jälkiruokaa päivällisen kanssa samaan aikaan.

Jos video ei näy, voit katsoa sen tästä.

Lapset voivat kuunnella itse kehoaan

Emily painottaa, että jälkiruokien koko on ”lastenannos”.

– Tämä ei ole suuri jäätelö, vaan pikemminkin yksi keksi.

– Tärkein syy on se, että tapa auttaa pitämään ruoan todella neutraalina, eikä se anna enemmän tai vähemmän voimaa yhdelle ruoalle. Me teemme vahingossa paljon niin, että annamme lapselle jälkiruoan, kun he syövät ensin palan parsakaalia. Tällöin tarkoitamme itse asiassa, että parsakaali maistuu huonolta ja jälkiruoat maistuvat hyvältä, ja tämä lähettää väärän viestin.

Emily nimeää toiseksi tärkeäksi syyksi sen, että lapset voivat itse kuunnella kehon viestejä nälän suhteen.

Normaalisti riskinä on, että lapsi syö liian vähän, koska hän yrittää säästää tilaa jälkiruoalle. Mahdollista on myös, että lapsi syö liikaa ja unohtaa säästää tilaa jälkiruoalle.

Kumoaa ajatuksen siitä, että jälkiruoka on palkkio

Video on kerännyt satoja tuhansia tykkäyksiä ja lukuisia kommentteja. Monet ovat kertoneet olevansa samaa mieltä Emilyn kanssa.

– Olen aina kiinnostunut siitä, että ihmiset yllättyvät tästä tavasta. Siinä ei ole mitään sen erilaisempaa kuin kaikkien ruokien pakkaamisessa lounasrasiaan, eräs kommentoi.

– Suuhygienistinä sanon, että makeisten nauttiminen aterian yhteydessä on hyvä tapa minimoida onteloriski, toinen käyttäjä kertoi.

– Minusta tuntuu myös siltä, että tämä kumoaa ajatuksen siitä, että jälkiruoka on ”palkkio”. Ruokaa ei pidä rinnastaa hyvään tai huonoon, se on ravintoa, kolmas käyttäjä sanoi.

Lue uusimmat lifestyle-artikkelit.

Lue myös:

    Uusimmat