EM-kisojen tähtipelaaja menetti veljensä jo nuorena – läpimurron aikaa sävyttivät useat skandaaliotsikot

3:13
Jack Grealish tarjoili Englannin voittomaalin Tshekkiä vastaan.

Englantilaispelaaja Jack Grealish kertoi BBC:lle traagisesta matkastaan kohti jalkapallotähteyttä. 

Aston Villaa edustava Grealish on noussut jalkapallomaailman tietoisuuteen vaikeista lähtökohdista. Paraikaa uransa ensimmäisiä arvokisoja pelaava 25-vuotias hyökkäävä keskikenttäpelaaja menetti läheisensä jo nuorella iällä.

– Veljeni kuoli, kun olin nuori. Minun toisella siskollani on CP-vamma. Hän on kuin paras ystäväni ja puhun hänen kanssaan jatkuvasti. Äitini piti aina huolta lapsista ja isä vei lauantaisin minut ja veljeni Villa Parkille. Sunnuntaisin isäni vei minut aina sinne, missä pelasin, Grealish kertoi.

– Kaikki vanhemmat eivät tekisi niin ja hän on minusta todella ylpeä. Häntä ei ujostuta kertoa sitä. Hän sanoo aina, kuinka ylpeä on. Uskon, että voin tehdä heistä vieläkin ylpeämpiä, Grealish jatkoi.

Grealish valittiin Aston Villan parhaaksi pelaajaksi kaudella 2019-2020. Ensimmäinen maajoukkuekutsu tuli viime vuoden elokuussa ja debyytti syyskuun 8. päivänä Tanskaa vastaan.

EM-kisoissa Grealish oli avauspelin Kroatiaa vastaan penkillä, Skotlantia vastaan hänet vaihdettiin sisään penkiltä ja Tshekki-ottelussa päävalmentaja Gareth Southgate antoi hänelle lisävastuuta avauskokoonpanon paikalla. Grealish kiitti vastuusta tarjoilemalla syötön Raheem Sterlingin voitto-osumaan.

– Numerolla seitsemän pelaaminen täyttää minut itseluottamuksella. Painetila on etuoikeus ja olen aina nähnyt sen niin. Menen kentälle ja pelaan hymy kasvoillani. Silloin olen iloisimmillani, kun pallo on jaloissani, Grealish toteaa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Englannin maajoukkueen seiskapaitaa on aiemmin muiden muassa pitänyt entinen kapteeni David Beckham

Grealish ei ole uransa aikana välttynyt skandaaliotsikoilta. Läpimurtokaudellaan vuonna 2015 Grealish päätyi lehtien etusivuille, kun hän oli juhlissa hengittänyt ilmapalloista ilokaasua. Kaksi kuukautta myöhemmin Grealishista otettiin kuva, kun hän oli ilmeisesti päihtyneenä ja sammuneena lomareissulla Teneriffalla. 

Englantilaispelaaja sai aiemmin tänä vuonna syytteen kahdesta liikennerikkomuksesta, kun hän oli kolaroinut autonsa. Grealish rikkoi samalla koronavirusrajoituksia.

Grealishilla on jalkapallon EM-kisoissa väylä auki kohti sankaruutta. Englanti voitti oman lohkonsa ja se saa pudotuspelivaiheen avauskierroksella vastaansa Saksan. 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja