Elokuvateatteri, jossa saa viiniä ja kunnon ruokaa : Kallion Riviera on "Tinder-deittiväen suosikki"

Elokuvateatterissa voi nauttia ruuasta ja viinistä 1:57

Helsingin Kallioon on avautunut elokuvateatteri, jossa voi elokuvan ohella nauttia tapas-annoksista ja vaikkapa viinistä. 55-paikkainen tila on jo nyt suosittu treffipaikka. Eniten elokuvaravintola saa kiitosta intiimiydestään. 

Hietasen Matiasta on potkaissut onni. Kumppani komensi hänet yllätystreffeille.

– Tosi hyvä fiilis. Ollaan jo sen ikäisiä, että ne popparit alkavat käydä vähän tylsiksi. On se kiva, että pystyy vähän nautiskelemaan ihan aikuisten ruokia ja juomia, tiivistää Hietanen pariskunnan tunnelman hetki ennen elokuvan alkua. 

– Tämä on hyvin kiinnostava. Täällä on yhteisöllisempi, kivempi ja läheisempi fiilis kuin mitä muuten teattereissa, kehuu Mirja Hallivuori.

– Tunnelmallisempi ja pienempi ja saa juoda alkoholia ja syödä ruokaa, iloitsee Anni Partanen.

Tunnelman on hyvä olla kohdillaan, sillä illan elokuva, Martin Scorsesen tuore spektaakkeli, kestää kolmisen tuntia.

"Helsingissä ollut liki sata elokuvateatteritilaa"

Riviera toimi teatterina samoissa tiloissa viimeksi 1980-luvun alussa. Uusi yrittäjä sai alkujaan elokuvakipinän nostalgiasta.

– Innostuin vanhoista tiloista. Helsingissä on ollut yli sata elokuvateatteritilaa, mutta suuri osa niistä on purettu, kertoo Atte Laurila, yksi yrittäjistä.

Laurilan mukaan uusi Riviera on sosiaalinen kokeilu, sillä "ihmiset hakevat sosiaalisia fiiliksiä". Se yllätti myös tekijänsä.

– Elokuvan aikana kukaan ei juttele. Se oli yllätys meille, sillä emme tienneet mihin tällainen sosiaalinen kokemus oikeastaan menee.

Konsepti käytössä maailmalla

Laurila kumppaneineen haki oppia hankkeelleen maailmalta.

– Esimerkiksi Lontoossa ja New Yorkissa olemme käyneet tosi mielenkiintoisissa paikoissa. Mutta meistä tuntui siltä, että asiat voisi tehdä vielä paremmin. 

Paremmuudessa Riviera näyttää onnistuneen. Ainakin yleisö on äänestänyt jaloillaan ja täyttänyt salin ilta toisensa jälkeen.

– Onhan tämä ihan erilainen. Tai olen käynyt myös Töölön Korjaamossa – siinä on samanlaista. Tämä on kuin isossa olohuoneessa olisi, mutta tunnelma on kuitenkin vähän yksityinen, kertoo Armi alkuillan kokemuksestaan.

Ehkäpä Rivieraan tullaan myös ihastumaan.

– Olen kuullut huhua, että Riviera on erityisen suosittu Tinder-deittipaikkana, hymyilee Laurila. 

Lue myös:

    Uusimmat