Elokuvatähden traaginen elämä isän varjossa

Harvalla kuuluisan vanhempansa varjossa eläneellä pojalla on ollut yhtä vaikea suhde isäänsä kuin ranskalaisella näyttelijällä Guillaume Depardieulla, joka menehtyi vain 37-vuotiaana vuonna 2008.

Guillaume Depardieu eli oikeastaan koko elämänsä kuuluisan näyttelijäisänsä Gérard Depardieun varjossa. Vuonna 2004 julkaistussa kirjassaan Guillaume Depardieu kertoo isänsä ahneuden ja epäluotettavuuden olleen syynä hänen omiin ongelmiinsa.

– Gérard Depardieu on pelkuri, epärehellinen ja laiska. Hänellä on pakkomielle ihailun kohteena olemiseen sekä rahaan. Rakastan ja vihaan häntä samoista syistä, poika kirjoitti kirjassaan.

Ja ongelmia nuorella Guillaumella riittikin. Jo parikymppisenä hän oli istunut kaksi vankilatuomiota, toisen varkaudesta ja toisen huumekaupasta. Muun muassa heroiinia diilanneella näyttelijänalulla oli itsellään alkoholi- ja huumeongelma, jonka lisäksi hän elätti itseään prostituoituna.

Ongelmista huolimatta Depardieu onnistui haalimaan itselleen elokuvarooleja, jotka lopulta auttoivat hänet kuiville ja kohti parempaa elämää. Onnellisuudentavoittelussa auttoi myös tuore vaimo Elise ja myöhemmin vuonna 2001 syntynyt tytär Louise.

Depardieun koko loppuelämä muuttui vuonna 1995 kun hän joutui moottoripyöräonnettomuuteen ja loukkasi jalkansa pahoin. Leikkaushoitoa vaatineeseen jalkaan pesi sairaalabakteeri, jonka seurauksena Depardieu kävi läpi 17 leikkausta ja kärsi kovista kivuista jopa kahden vuoden ajan. Vuonna 2003 hän lopulta teki vaikean päätöksen ja antoi amputoida raajansa.

Suuret vastoinkäymiset poikivat lisää vastoinkäymisiä, sillä vain kolme kuukautta jalan amputoimisen jälkeen Guillaume Depardieulle langetettiin tuomio miehen uhkailemisesta aseella. Muutamaa kuukautta myöhemmin näyttelijä joutui jälleen kasvokkain virkavallan kanssa, tällä kertaa päihtyneenä autoilun vuoksi.

Vuonna 2007 Guillaume Depardieu tähditti elokuvaa Ne touchez pas la hache ja näytti siltä, että ongelmat olivat historiaa ja näyttelijänura jälleen nousukiidossa. Seuraavana vuonna, L'Enfance d'Icare -elokuvan kuvauksissa Romaniassa Depardieu kuitenkin sairastui vakavasti. Hän menehtyi myöhemmin sairaalassa keuhkokuumeen aiheuttamiin komplikaatioihin vain 37-vuotiaana.

Guillaume Depardieu näytteli kaikkiaan 21 elokuvassa ja tv-sarjassa. Hänen uransa huippukohta osui vuoteen 1996, jolloin hän voitti Ranskan Oscariksi luonnehditun Cesar-palkinnon roolistaan elokuvassa Les Apprentis.

AVAlla nähdään tiistaina 2.8. klo 21.00 Huijareita ja pyhimyksiä, yksi Depardieun kuuluisimmista elokuvista.

AVA

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja