Elisa osti kaikessa hiljaisuudessa iPhone- ja iPad-huoltofirman

Suomen suurin teleoperaattori Elisa on laajentanut yritysostolla puhelinten ja tablettien huoltotoimintaan. Elisa osti jo viime syyskuussa Fonumin, yhden suurimmista viime vuosina Suomeen nousseista yksityisistä mobiililaitteiden huoltoliikeketjuista.

Fonumin hankinta tuli julkisuuteen nyt Elisan tuoreessa tilinpäätöksessä. Kaupasta ei ole tiedotettu tai uutisoitu ennen tätä.

– Olemme huomanneet asiakkaidemme arvostavan nopeaa ja sujuvaa puhelinhuoltoa, joten päätimme laajentaa palveluamme hankkimalla Fonumin, totesi johtaja Henri Korpi Elisan henkilöasiakasyksiköstä Mobiili.fille.

Tilinpäätöksen tietojen mukaan Elisa maksoi Fonumista 0,6 miljoonaa euroa. Vuoden 2013 alkupuolella perustettu Fonum teki viime vuodelta jo noin 1,75 miljoonan euron liikevaihdon.

Fonumilla on yhteensä reilut 30 työntekijää ja seitsemän toimipistettä pääkaupunkiseudulla, Tampereella, Raisiossa sekä Oulussa. Muun muassa kauppakeskuksissa sijaitsevien toimipisteiden ja postipalvelun lisäksi Fonumilla on lähettipalvelu, jossa puhelimen korjaaja tulee huoltoauton kanssa korjaamaan puhelimen asiakkaan tilaamaan paikkaan. Lähettipalvelu toimii toistaiseksi vain Kehä 1:n sisäpuolella pääkaupunkiseudulla.

Elisan mukaan Fonum jatkaa toistaiseksi toimintaansa oman suunnitelmansa mukaisesti, eikä esimerkiksi mahdollisia muutoksia toimipisteissä kommentoitu.

Aiemminkin Elisalla työskennellyt Fonumin perustaja ja toimitusjohtaja Jussi Lehmuskallio on yrityskaupan jälkeen jatkanut Elisalla johtajana.

Fonum on erikoistunut iPhone- ja iPad-korjauksiin, jonka ohella se korjaa muun muassa Samsungeja ja Lumioita. Yleisimpiä huolto-operaatioita ovat muun muassa rikkoutuneennäytön tai näyttölasin vaihdot sekä akkujenvaihto uuteen.

Elisalla on entuudestaan oma laaja kymmenien liikkeiden myymäläketjunsa. Elisalta ei vielä kommentoitu, tulevatko Fonumin palvelut mahdollisesti jatkossa tarjolle tavalla tai toisella myös näiden liikkeiden kautta.

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja