Elinkeinoministeri Mika Lintilä kertoi MTV Uutisille, miksi ei lähde mukaan keskustan puheenjohtajakisaan – yksi syy ratkaisi

5:15
Mika Lintilä kertoo MTV:lle, miksi ei lähde mukaan keskustan puheenjohtajuuskisaan.

Elinkeinoministeri Mika Lintilä perusteli MTV Uutisille, miksi ei lähde kisaan mukaan. Vielä eilen Lintilä kertoi harkitsevansa asiaa, mutta paljasti tänään, ettei tavoittele tehtävää syyskuun alun puoluekokouksessa. Kansanedustaja Annika Saarikko ilmoitti aiemmin tänään haastavansa puheenjohtaja Katri Kulmunin.

Mika Lintilä kertoi MTV Uutisille, että syy miksi hän alun perin harkitsi kisaan lähtemistä, oli se, että keskustan kenttäväki kaipaa puheenjohtajakisaa. Lintilän mukaan se on ilmennyt kaikissa gallupeissa sekä yhteydenotoissa, joita puolueelle on tullut. 

Nyt Lintilä pitää tärkeimpänä sitä, että puheenjohtajakisa toteutuu, ja päätyi ratkaisuun olla lähtemättä kisaan.

– Arvioin tietenkin omia mahdollisuuksiani kisassa ja urheilumiehenä tappelen aina voitosta. Nyt ei ehkä olisi ollut siihen mahdollisuuksia, Lintilä linjaa. 

Pelkäsikö Lintilä Saarikkoa?

Kansanedustaja Annika Saarikko ilmoitti aiemmin tänään haastavansa puheenjohtaja Kulmunin. Saarikko palaa vanhempainvapaalta tiede- ja kulttuuriministeriksi ensi viikolla.


Omien sanojensa mukaan Lintilä ei pelkää ketään, mutta pitää tärkeimpänä sitä, että puheenjohtajakisa toteutuu. Taustalla on puolueen heikko 11 prosentin kannatus, johon Lintilän mukaan kukaan ei ole tyytyväinen. 

– Jos kisan jälkeen Katri Kulmuni jatkaa puheenjohtajana, on hänen asemansa entistä vahvempi. Jos puheenjohtaja vaihtuu, niin uudella puheenjohtajalla on vahva puoluekokouksen mandaatti, Lintilä sanoo. 

Lintilä toivoo nuoria leijonia ykkösvitjaan

Kisaan ilmoittautuneet ovat 1980-luvulla syntyneitä. Kysyttäessä onko puolueessa meneillään sukupolvenvaihdos, Lintilä vastaa sen käynnistyneen jo aiemmin. 

– Vuoden 2019 eduskuntavaaleissa jo toistakymmentä istuvaa kansanedustajaa jäi pois. Ja jos voi sanoa, niin tätä vanhaa ykköskaartia erittäin mittavasti, Lintilä kertoo. 

Lintilän mielestä kisassa olevat ehdokkaat ovat hyviä ja toivoo vielä uusia nuoria leijonia astumaan esiin. 

– Se on loistava paikka tuoda itsensä tykö keskustan ykkösvitjaan, Lintilä veistelee. 

Keskustan tilanne kriittinen

Lintilän mielestä kukaan ei voi olla tyytyväinen 11 prosentin kannatukseen. Lintilä perää paitsi uudistumista, niin myös parempaa itsetuntoa puolueelle. 

–Se puheenjohtajakandidaatti, joka pystyy maalaamaan kuvan siitä, kuinka Suomi uudistetaan sekä kuinka saadaan palautettua luottamus keskustaan, tulee menestymään. 

Lintilä kaipaa puolueen yhdistämistä vaativia voimia ja tekijöitä. 

Taloustaantuma vaikea paikka

Jotta taantumasta selvittäisiin, se vaatii Lintilän mielestä keskustan johtajalta, mutta myös kaikilta muilta yhteistyökykyä.

– Totta kai pitää olla määrätietoiset ajatukset ja linjaukset siitä, kuinka Suomi nousee tästä taantumasta, Lintilä sanoo. 

Lintilän mielestä hallituksella on erittäin iso vastuu siitä, että hallitus tulee viemään eteenpäin myös talouden uudistuksia ja että se tulee taloudellisesti nostamaan Suomea ylöspäin.

– Oikeastaan kun ollaan tällaisessa talouden sekä terveyden kriisissä niin kansallisesti kuin globaalisti, niin kaikkein vähiten tällaisessa tilanteessa kaivataan poliittista kriisiä, Lintilä kertoo.

Lintilän mukaan on onnistuttu verrattain hyvin terveyden ja koronaviruksen osalta. 

– Mutta on paha pelko siitä, että syksyllä tullaan törmäämään toiseen aaltoon. Se tulee olemaan erittäin vaikea tilanne, jos näin tulee käymään, Lintilä lopettaa. 

Lue myös

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja