Mainos

Elina Halttusen kassi:

- pss porkkanoita - 4 punajuurta - siika - Chevre-juustoa - appelsiini - kesäkurpitsa - valkoista suklaata

Jyrki Sukulan ja Elina Halttusen menu:

Siika -sashimi ja marinoitua punajuurta

marinoitu punajuuri

2 isohkoa punajuurta 2 rkl oliiviöljyä 1 rkl sitruunanmehua 1/2 tl suolaa mustapippuria valkopippuria 2 valkosipulinkynttä ruohosipulia

Viipaloi punajuuret ohuiksi viipaleiksi ja höyrytä noin 2-4 minuuttia. Mausta ja anna marinoitua noin 2-3 h.

Siika-sashimi

1/2 siika file 1/2 dl soijaa 2 tl sokeria

Viipaloi siikafile aivan ohuiksi viipaleiksi vadille ja mausta kevyesti suolalla . Sekoita sokeri soijan joukkoon, tarjoile soijakastike siika -sashimin kanssa.

Siika -chevice

1/2 siikafile ohuina suikaleina 1/4 appelsiinin mehu 1 rkl raastettua appelsiinin kuorta sokeria suolaa valkopippuria oliiviöljyä

Mausta siikasuikaleet ja anna maustua. Muotoile siikamassa lautaselle pöyreäksi ja tarjoile appelsiiniviipaleiden kanssa.

Paistettua siikaa ja chevrellä täytettyä zuccinia

1 zuccini 200 g Chevreä suolaa valkopippuria 2 rkl sitruunan mehua

Halkaise ja koverra zuccini, sekoita juustoon mausteet ja sitruunanmehu ja täytä zuccini. Kypsennä uunissa noin 6-9 minuuttia.

Paistettu siika

1 siikafilee suolaa valkopippuria

Mausta siikafile ja paista kuumalla pannulla nopeasti melemmat puolet.

Porkkana-valkosuklaa jälkiruoka

2 porkkanaa 1 dl sokeria 1 tl raastettua appelsiininkuorta 1 rkl Cointreau-likööriä 100 g valkosuklaata

Kuori ja raasta porkkanat. Laita kattilaan sokeri, porkkanaraaste, appelsiininkuori ja keitä hiljaisella tulella hilloke, lisää loppuvaiheessa Cointreau. Sulata valkosuklaa vesihauteessa ja levitä leivinpaperin päälle uunipellille pyöreitä laattoja. Jäähdytä nopeasti pakastimessa. Tarjoile valkosuklaalastut porkkanahillokkeen kanssa.

Mainos

Lisää aiheesta
    Mainos

    Suosituimmat videot

    Mainos

    Uusimmat

    Mainos
    Mainos
     

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.