Mainos

Eläinlääkärin saama murhatuomio jäi voimaan

Itä-Suomen hovioikeus on pitänyt voimassa polvijärveläisen eläinlääkärin Vesa Petteri Mustosen murhasta saaman elinkautisen vankeustuomion, jonka tämä sai surmattuaan nuoren sairaanhoitajan runsaat puolitoista vuotta sitten Pohjois-Karjalassa.

24-vuotias sairaanhoitaja Riikka Tahvanainen katosi syyskuussa 2000 Joensuun keskustassa. Hänen ruumiinsa löydettiin viikon kuluttua Liperin Viinijärvestä.

Hovioikeus katsoi käräjäoikeuden tavoin, että Mustonen tappoi naisen vakaasti harkiten ja erityisen raa'asti. Mies pahoinpiteli ensin uhria, minkä jälkeen hän lamaannutti tämän hengityksen ja pani tämän kehoon tappavaa eläinlääkevalmistetta. Lopuksi mies sulloi naisen autoonsa ja heitti sillalta veteen.

Joensuun käräjäoikeudessa arvioitiin viime syksynä, että välitön kuolinsyy oli hukkuminen, mutta kuolemaan vaikuttivat myrkky, pahoinpitely sekä uhrin humalatila. Mies ei tuntenut entuudestaan naista. Hän selitti teon syyksi äkillisen naisvihan. Syytetty vaati hovioikeudessa, että hänen katsottaisiin syyllistyneen murhan asemasta tappoon.

(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.