Eilisen ylin 23,8 astetta – nyt viilenee, mutta ei vieläkään syksyistä

Sää viilenee viikonlopun lukemista, mutta lämpötilat pysyvät yhä tavanomaista korkeampina. Sadekuuroja tulee tällä viikolla ajoittain.

Keskimääräistä lämpimämpi sää jatkuu.

– Sää viilenee, mutta syksy ei tule vieläkään. Päivälämpötilat ovat tällä viikolla yleisesti 15-20 asteessa. Nämä ovat jopa viisi astetta tavanomaista korkeampia lukemia, sanoo MTV3:n meteorologi Aleksi Jokela.

Päivän korkeimmat lämpötilat ovat tähän aikaan etelässä keskimäärin 14 asteessa ja pohjoisessa kymmenen asteen tienoilla.

Sää on viikon aikana enimmäkseen poutaista, mutta ei niin aurinkoista, kuin viime viikolla. Lämpimintä on etelässä. Kuurosateita tulee ajoittain, esimerkiksi keskiviikkona sade- tai ukkoskuuroja tulee paikoin lännessä ja Länsi-Lapissa.

Selkeinä öinä voi esiintyä hallaa. Ensi yö on kylmä idässä ja Lapin itäosassa.

Eilen yli 23 astetta etelässä ja lännessä

Vielä eilen lämpötila kohosi 23 asteeseen tai sen yli 15 havaintoasemalla. Ilmatieteen laitoksen mukaan lämpimintä oli Espoossa, missä mitattiin 23,8 astetta. Näin korkeat lämpötilat tähän aikaan syyskuussa eivät ole jokavuotisia. Hellettä eli yli 25 astetta on mitattu näin myöhään syyskuussa vain muutaman kerran mittaushistoriassa.

Korkeimmat lämpötilat 8. syyskuuta 2013:

1. Espoo 23,8

2. Kemiönsaari 23,6

3. Kokemäki, Turku ja Hattula 23,4

4. Vihti 23,3

5. Jokioinen, Lahti ja Helsinki-Vantaa 23,2

6. Jämsä ja Hyvinkää 23,1

7. Salo, Hämeenlinna, Kaarina ja Porvoo 23,0

MTV3:n sääsivustolta löytyvät muun muassa paikkakuntakohtaiset ennusteet, sadetutka ja merisää.

Katso lähipäivien alueelliset ennusteet:

Lue myös:

    Uusimmat