Jesse Puljujärveltä jylhä väite Leijonien NHL-lupauksesta – yksi heitto sai repeämään

Maalikooste: Suomi - Itävalta 7:58
Videolla maalikooste torstain MM-ottelusta Suomi-Itävalta.

Jesse Puljujärvi on ottanut Leijonien superlupauksen Konsta Heleniuksen siipiensä alle jääkiekon MM-kisoissa. Ainakin osittain.

MAINOS

Jääkiekon MM-kisat 9.-25.5.2025

Leijonien pelit, välierät ja finaali MTV3-kanavalla. MTV Katsomossa ottelut maksullisilla tilauksilla. Kaikki kisauutiset MM-jääkiekon verkkosivuilla.

Puljujärvi kertoi aiemmin siitä, miten hän on käynyt keskusteluja Leijonien 18-vuotiaan huippulupauksen Konsta Heleniuksen kanssa. Puljujärvi mainitsi sen, miten hän on ollut itse samankaltaisessa asemassa, missä Helenius on nyt.

Eli aivan siinä rajalla, että mahtuuko kokoonpanoon vai ei.

Puljujärven kohdalla tämä tapahtui kevään 2017 MM-kisoissa Pariisissa ja Kölnissä.

– Olemme tulleet ihan hyvin juttuun. Hän on nuori, lahjakas kaveri. Hänestä tulee helkkarin hyvä pelaaja, Puljujärvi lataa jylhästi Heleniuksesta MTV Urheilulle.

Helenius on ollut kovassa paikassa MM-kisoissa. Hän aloitti turnauksen katsomon puolella, mistä hänet nostettiin kahden ottelun ajaksi Leijonien pelaavaan kokoonpanoon. Tämän jälkeen hän jäi taas rannalle.

– Hän on pysynyt positiivisena ja mennyt työn kautta eteenpäin. Se on jo voitto, kun saa olla täällä. Hän pääsee ihan varmasti vielä irti. Hän on hyvä pelaaja ja hän pystyy pelaamaan täällä, Puljujärvi näkee.

Puljujärvi kertoi kisojen alla, että hän on opettanut Leijonien toista NHL-hyökkääjää Valtteri Puustista puhumaan englantia, kun kaksikko on viettänyt yhdessä aikaa Pittsburghissa.

Miten Helenius, oletko opettanut häntä?

– En! Sillä on vissiin se (englanti) jo kunnossa. Ei tarvitse, Puljujärvi hymyilee.

Tässä vaiheessa Puljujärven pokka pettää.

– No ossaa, ossaa! Kaikki ossaa!

Juttu jatkuu kuvan alla.

Next step

Leijonat kärsi torstaina dramaattisen tappion, kun se hävisi Itävallalle kolmannen erän viimeisen sekunnin takaiskumaalin myötä 2–3.

– He pelasivat lujaa ja olivat kovia, Puljujärvi tiivisti.

Varsinkin pelin alussa Prahan 02 Areenan lehtereille välittyi kuvaa siitä, että Puljujärvi on melkoisessa lennossa. 26-vuotias hyökkääjä kiiti jäällä ja teki jatkuvasti oikeita ratkaisuja.

– Kropassa tuntui hyvältä, mutta iso kysymys on se, että miten löytää sen ”next stepin”, eli että pystyy tuottamaan. Olisi pitänyt pystyä tekemään sitä. Tuossa ketjussa on ollut mukava pelata, mutta tuota kaivataan, Puljujärvi mietti.

Puljujärven mukaan Leijonien valmennusjohto painotti sitä, että joukkueen pitää palata toimiville juurille. Kiekkoa viivaan ja sitä kautta maalille.

– Tappio harmittaa, mutta ei auta. Tässä tulee vielä uusia pelejä ja tämä oli vain yksi tappio. Eteenpäin! Puljujärvi ohjeisti. 

Lue myös:

    Uusimmat