HIFK rysäytti kerralla viisi uutta hankintaa – Ilveksen maalipyssy siirtyy Helsinkiin

Ilves tekee 0-1 maalin 1:09
Petr Kodytek teki päättyneellä kaudella 20 täysosumaa SM-liigassa.

Jääkiekon SM-liigassa pelaava HIFK on tehnyt sopimukset Petr Kodytekin, Ronald Knotin, Juhani Jasun, Daniel Mäkiahon ja Santeri Hartikaisen kanssa.

Tshekkipuolustaja Ronald Knot, 29, saapuu Helsinkiin yksivuotisella sopimuksella Tshekin liigassa pelaavan Liberecin riveistä. Knot teki päättyneellä kaudella 14 tehopistettä 40 pelaamassaan ottelussa.

Knot on nähty viime vuosina myös Tshekin maajoukkueessa. Hän pelasi kevään 2023 MM-kisoissa ja talven 2022 olympialaisissa.

Kodytek siirtyy HIFK-paitaan Ilveksestä 1+1-vuotisella sopimuksella. Pienikokoinen tshekki teki viime kaudella 20 maalia ja 37 pistettä tupsukorvien riveissä.

Kokenut keskushyökkääjä Juhani Jasu pelasi neljän edelliskauden ajan TPS:ssä kapteenin C-kirjain rinnassaan. 36-vuotias konkari on pelannut SM-liigassa 896 runkosarja- ja 150 pudotuspeliottelua.

Kaksivuotiseen sopimukseen nimensä rustannut Jasu tuo HIFK:hon voittamisen kulttuuria, sillä Jasu on juhlinut Suomen mestaruutta kahdesti.

Daniel Mäkiaho siirtyy HIFK:hon Jukureista, jonka riveissä hän on viilettänyt kahden edelliskauden ajan. 23-vuotias laituri teki päättyneellä kaudella 17 tehopistettä.

Santeri Hartikainen puolestaan ottaa askeleen urallaan eteenpäin, kun hän hyppää Mestis-seura Kiekko-Vantaan riveistä HIFK:hon. 

Hartikainen, 25, teki päättyneellä kaudella 50 tehopistettä 47 pelaamansa ottelun aikana. Hän pelasi viime kaudella myös viisi lainaottelua HIFK:ssa.

Lue myös:

    Uusimmat