Shokkitappio sai Leijonat ymmälleen – selitystä tappiolle ei löytynyt: "Ei yllättänyt yhtään"

Leijonien Juuso Riikola pui Itävalta-tappiota: "Hyvä herätys meille" 1:19
Leijonien Juuso Riikola pohti Itävalta-tappion syitä: "Hyvä herätys meille"

Suomen viimeisen sekunnin shokkitappio Itävallalle MM-kisojen alkusarjassa sai puolustaja Juuso Riikolan ja hyökkääjä Hannes Björnisen vaiteliaiksi torstai-iltana Prahan hallin käytävällä.

Leijonat johti ottelua vahvan avauserän myötä 2–0, mutta Itävalta kiri tasoihin ja ratkaisi Benjamin Baumgartnerin maalilla kaksi kymmenystä ennen loppusummeria.

– Ei sitä oikein millään yhdellä jutulla pysty selittämään. Monesti voi luulla, että tulee helppo (peli) ja kaverilla on kuitenkin tosi hyviä pelaajia. Kuten Hannes (Björninen) tuossa äsken sanoi, heidän monet pelaajat pelaavat Euroopassa kärkisarjoissa, Riikola mietti.

– Hyvä herätys varmaan meille.

Björnisen johtama Suomen nelosketju sai ainoana yksikkönä Leijonista puhtaat paperit. Se työsti ottelun ensiminuuteilla Suomen avausmaalin Saku Mäenalasen ja Iiro Pakarisen käsialalla.

– Täytyy sanoa, että ei yllättänyt (Itävalta) yhtään. Tiesimme, miten vahva joukkue se on. He ovat tehneet paljon maaleja tässä turnauksessa ja joukkueessa on paljon laadukkaita pelaajia, Björninen jatkoi. 

Suomi kohtaa lauantaina Kanadan, maanantaina Tanskan ja tiistaina alkusarjan päätöspelissä Sveitsin. Leijonat on tällä hetkellä lohkossaan neljäntenä, viimeisellä pudotuspeleihin oikeuttavalla sijalla.  

Hannes Björninen korostaa Leijonien tienneen Itävallan vahvuudesta 1:12
Hannes Björninen korostaa: Leijonat tiesi Itävallan vahvuuden

 

Lue myös:

    Uusimmat